Aquest 2020 que acabem de començar és un any clau per al desenvolupament de les polítiques municipals per a la legislatura

 

L’any passat els beguetans i beguetanes van renovar la seva confiança en l’equip de govern que tinc l’orgull d’encapçalar i aquest 2020 és un any que ha de ser un punt d’inflexió per al desenvolupament dels principals projectes que plantegem per a aquest mandat. Com hem fet en ocasions anteriors ens plategem un conjunt de reptes amb un termini de quatre anys que són ambiciosos però que estic convençuda que són realitzables.

Per tal que tothom pugui seguir el grau de compliment que assolim, comptem amb un document essencial com és el Programa d’Actuació Municipal 2019-2023 en el qual es recullen 95 actuacions que ens comprometem a desenvolupar en aquests anys. Però per tal que aquests projectes passin del paper al món real, ja estem treballant de valent i haurem de continuar realitzant una feina activa en molts fronts al llarg d’aquest 2020 que tot just ara posem en marxa.

Per una banda hem de completar algunes de les grans apostes de la passada legislatura. Ens trobarem així amb la finalització de l’obra del Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran i la seva posada en marxa amb una gestió totalment pública; treballarem en la reurbanització de l’avinguda Torres Vilaró; avançarem en el trasllat de l’alta tensió de l’avinguda Mediterrània o seguirem el desenvolupament de la restauració de la part de l’abocador del Garraf situada a Begues.

Però també posarem fil a l’agulla a altres propostes que des de l’Ajuntament considerem essencials per al desenvolupament del municipi: endegarem la construcció dels 33 habitatges públics a l’entorn de l’Escorxador; treballarem per a disposar d’un projecte executiu per al futur Casal de Joves; promourem noves millores als equipaments esportius com la segona fase de la reordenació de l’entorn de la piscina, la instal·lació a la piscina coberta d’un sistema de cloració salina o la renovació de la gespa artificial del camp municipal d’esports; ampliarem la recollida de residus per tal d’assolir un 80 % de separació a l’any 2023; arribarem al 100 % d’enllumenat públic amb tecnologia LED o promourem pressupostos participatius.

Són només alguns exemples, però significatius, de cap a on volem portar Begues en aquests anys. Un cop més la qualitat de vida està al centre del treball municipal sense oblidar-nos de la preservació i potenciació d’aquells elements que fan del nostre poble un lloc únic. La realitat és que el nostre municipi és, per sí mateix, una magnífica matèria primera amb la qual treballar però cal interès i voluntat municipal.

El nostre propòsit com a Ajuntament per a l’any nou és la perseverança per continuar tirant endavant amb tots els projectes proposats. Sabem que la sort sempre és un factor, però també tenim el convenciment de que somriu més a aquells que més s’hi esforcen.

Rebeu també els millors desitjos per a aquest 2020 de totes les persones que formem part del consistori, un any més, al vostre costat.