Com cada any en aquests dies mirem a l’any que deixem enrere i al que ens ha deixat pel camí

 

Tradicionalment, en aquestes dates, aprofito aquest espai per fer una reflexió sobre com ha estat l’any que tanquem per al municipi des de la perspectiva de l’Ajuntament, de la mateixa manera que tots i totes fem a nivell personal. Haig de reconèixer que en aquesta ocasió és un exercici especialment complex. Ha estat un any molt difícil per a Begues, per als beguetans i beguetanes i també pel seu consistori.

Han estat 12 mesos que ens han posat a prova en molts fronts: sanitari, social, econòmic, laboral… A Begues, a més, hem sumat als problemes generats per la pandèmia tota una sèrie d’imprevistos que, en un any normal ja haguessin suposat un veritable maldecap. Ens hem trobat amb situacions com els efectes del temporal Glòria, de les fortes pluges de l’abril que van afectar i encara afecten a la nostra mobilitat o amb la imposició d’un pla econòmic i financer per part de l’Estat quan presentem uns comptes sanejats. El 2020 no ens ho ha posat gens fàcil.

En tot cas crec que hem demostrat la nostra capacitat d’actuació fins i tot en les condicions més difícils. Hem fet front a totes aquestes qüestions de manera solvent, assumint a més les restriccions i limitacions que ens provocava la necessitat de vetllar en primer terme per la salut dels treballadors i treballadores municipals.

Tot i que no hagués estat l’escenari desitjat, l’acció municipal no s’ha quedat aturada pels pals a les rodes que se li han posat. És més, en el primer any transcorregut des de l’inici del mandat hem posat en marxa el 34 % dels compromisos que conformen el Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023.

Així, hem treballat dur en dos fronts: en la pròpia pandèmia i els seus efectes amb una inversió que enguany se situarà al voltant dels 300.000 € i en tots aquells compromisos que tenim amb la ciutadania. Si miro enrere no puc dir que podem estar contents per aquests darrers mesos. Ha estat massa el patiment social i la preocupació. Però sí que puc afirmar sense cap dubte que hem estat a l’alçada d’unes circumstàncies insòlites i que les hem resolt com calia i com podíem en cada moment.

Ara toca mirar endavant i pensar més en tot el que ha de venir que en el que ja hem superat, malgrat naveguem encara en un escenari incert. Haurem de seguir esforçant-nos i seguir treballant de valent tant de manera individual com col·lectiva, però amb l’esperança que segur que tindrem un 2021 molt millor. Benvingut sigui.

Protegiu-vos, i acaroneu la vida i als que més estimeu. Salut!!