A Begues no volem oblidar la importància que ha tingut, i encara té, l’activitat agrícola a la nostra història

 

El nostre municipi té un rica herència històrica que es fonamenta, en bona part, en la presència constant al llarg dels segles de la pagesia. Generació rere generació hem viscut de la ramaderia i del conreu i, tot i que ara no sigui l’activitat majoritària, i és just que reconeguem la importància que ha tingut per tal que siguem el municipi que som avui en dia. Més enllà de les moltes persones que encara s’hi dediquen, més enllà del patrimoni que ens ha aportat, viure del camp també ens ha deixat una empremta en el nostre tarannà.

Als beguetans i beguetanes ens agrada la vida tranquil·la, ens sentim arrelats a les nostres tradicions i tenim un estret sentiment de comunitat. Tot això ho devem, de ben segur, a la nostra relació amb la pagesia.

Per aquest motiu és just que celebrem demà dissabte, com ho farem, la setanta-cinquena visita de la pagesia de la comarca al monestir de Montserrat. Allà es desplaçarà una nombrosa representació de la nostra vila, a la que estaré encantada d’acompanyar, per tal de donar visibilitat a una activitat que encara continua sent molt important al Baix Llobregat.

No podem obviar que la industrialització va ser fonamental per al desenvolupament de la comarca en el seu moment. Però la realitat és que avui en dia tant socialment com des de les administracions treballem per tal de buscar un equilibri, en mantenir els conreus i en potenciar els beneficis mediambientals, econòmics i socials que ens aporta l’activitat agrícola.

Voldria aprofitar aquesta oportunitat per tal d’agrair i reconèixer el seu esforç a totes les persones que formen part de la pagesia beguetana. Vosaltres manteniu viva una part important del que hem estat i som com a municipi.