Us animo a participar dels actes programats per commemorar el Dia Internacional de les Dones (8M), un programa amb activitats reivindicatives i de conscienciació per a totes les edats.

Dimecres de la setmana vinent, Dia Internacional de les Dones (8M), a Begues tornarem a commemorar la jornada amb una sèrie d’actes que comencen ja aquest cap de setmana. Propostes transversals i pensades per a totes les edats, perquè la conscienciació sobre la igualtat de gènere és una llavor que s’ha de plantar en el cap i els cors de tothom: dels més petits a les persones més grans.

El 8M és una oportunitat per fer visible la feina de totes les dones que, al llarg de la història, han lluitat per una igualtat plena i efectiva. També és un moment per reflexionar sobre els avenços que s’han obtingut i sobre els desafiaments que encara hem de superar junts per assolir una societat plenament igualitària.

Per assolir aquesta fita, és fonamental promoure polítiques públiques i mesures concretes per abordar les desigualtats de gènere en tots els àmbits de la vida, des de l’accés a l’educació o a la feina, fins a la prevenció i l’atenció a la violència de gènere. I a Begues treballem amb convenciment per assolir aquests objectius.

En aquest sentit, vull destacar el projecte que hem posat en marxa de foment de la igualtat de gènere adreçat a l’alumnat de primària i secundària del municipi, un treball que quedarà plasmat en el Conte per la Diversitat, elaborat amb la participació de l’alumnat de cinquè i sisè de l’Escola Sant Cristòfor i que presentarem aquests dies.

També vull remarcar l’elaboració del Pla Local d’Igualtat, tant el comunitari com l’intern de l’Ajuntament, i que actualment està en marxa. De fet, el mateix 8 de març en presentarem la diagnosi a partir de la qual afrontarem la fase de desenvolupament, recollint les propostes de persones i col·lectius del poble de forma participativa.

Us animo, doncs, a prendre part en la programació d’activitats que hem dissenyat per a commemorar aquest 8M, per refermar el compromís de tots i totes amb la igualtat de gènere i la no discriminació. Per continuar avançant en clau de dona i des de la participació activa.