Ens correspon a totes i tots lluitar braç a braç per construir una societat més igualitària, més inclusiva i més justa, que garanteixi el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes.

Demà, 25 de novembre, es commemorarà el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. A Begues, ens trobarem al passeig de l’Església per dir no a la violència masclista. Per aquest motiu, us convoco a què participeu i feu sentir el vostre rebuig a aquesta xacra e la nostra societat.

Perquè la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat. Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. Perquè les violències masclistes són el principal problema de seguretat pública que té el país. Perquè no són un problema de les dones. Són un problema de tota la societat. I, com a tal, ens correspon a totes i tots fer-hi molt més.

Aquests dies, a Begues hem organitzat diverses activitats de conscienciació contra la violència masclista, actes que han començat aquesta setmana i que s’allargaran fins a principis de desembre. Es tracta d’exposicions, xerrades, tallers i espectacles adreçats a totes les edats i que tenen per objectiu que tots i totes siguem encara més conscients dels efectes i la cruesa de la violència masclista.

Cal que tothom tingui clar que aquesta xacra es materialitza en les esgarrifoses xifres de dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles. Però també en tots aquells casos de violència invisible, soterrada, coberta per la por, la vergonya o el costum. Són tots aquests casos els que cal assenyalar i denunciar. La violència verbal, la psicològica, l’assetjament, els micromasclismes…

Estic segura que tota la ciutadania de Begues seguirem treballant plegats per erradicar aquest mal de la nostra societat. Gent de totes les edats, des dels més grans fins als més joves. Ens correspon a totes i tots lluitar braç a braç per construir una societat més igualitària, més inclusiva i més justa. Una societat on es garanteixi el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes.