Aquests dies celebrem amb l’espectacle ‘Una flauta màgica a Begues’ les quatre dècades de l’entitat

 

No tinc cap dubte que al llarg de les darreres dècades una de les principals forces que han fet créixer i madurar la societat catalana han estat les associacions. Després del silenci i la foscor dels anys de dictadura, l’arribada de la democràcia va fer que moltíssimes persones s’unissin i treballessin plegades des de les entitats per a construir el món en el què volien viure. En elles hem trobat un impuls a la vida cultura i esportiva, espais de debat i reflexió, solidaritat i cooperació… i tantes i tantes activitats que ens ajuden a realitzar-nos personalment i a fer del nostre entorn un lloc millor.

Per això crec que ens hem de felicitar tots i totes quan veiem que entitats com la Coral Montau continuen dempeus i plenes de salut tot i els anys transcorreguts des de que començava a caminar. Són ni més ni menys quaranta i, per a celebrar-ho, ens ofereixen dissabte i diumenge l’espectacle ‘Una flauta màgica a Begues’, una adaptació de l’òpera d’Amadeus Mozart. Ho fan, a més, amb el suport i la participació d’altres associacions del municipi com SpaiDart, els Timbalers, la Cuca Fera o els Tallers d’Art El Colomar demostrant la capacitat de col·laboració i treball conjunt del nostre teixit associatiu.

Aquest aniversari em toca de manera propera ja que jo mateixa vaig formar part, quan el temps i les obligacions encara m’ho permetien, de la coral. Van ser anys de formació i aprenentatge, però, especialment, van ser anys en els quals vaig arribar a valorar especialment la importància del treball en equip. La coral em va ensenyar que no importa tant la veu pròpia com el que podem aconseguir si posem la veu de moltes persones al servei d’un mateix objectiu.

M’agradaria doncs aprofitar aquesta data assenyalada, a més de per fer arribar la meva felicitació a la Coral Montau, per a fer-la extensiva al conjunt de les associacions del municipi per tota la bona feina que realitzen. Vosaltres sou una part essencial per a mantenir aixecada i en moviment la nostra població. Per molts anys!