El municipi ha ofert i continua oferint el seu suport a la tasca en primera línia de la pandèmia que realitza el CAP Pou Torre

 

Si quan parlem d’administracions sempre diem que els ajuntaments som la primera porta a la que pica un ciutadà, quan parlem de la nostra salut hem de dir alt i clar l’atenció primària és la primera línia de defensa davant la malaltia amb la qual comptem. M’agradaria posar de rellevància la magnífica feina que ha desenvolupat i que continua desenvolupant contra la pandèmia de la COVID-19 el CAP Pou Torre. El seu equip humà ha estat en tot moment realitzant un esforç per sobre de qualsevol exigència per tal que els veïns i veïnes tinguessin la millor atenció sanitària possible i han demostrat una dedicació extraordinària. És per aquest motiu que m’agradaria fer-los arribar tot l’agraïment i el reconeixement dels beguetans i beguetanes.

En la mesura de les nostres possibilitats, des de l’Ajuntament de Begues hem posat tots els nostres mitjans a la seva disposició per tal de donar el suport logístic que alleugerís uns moments especialment complicats. Així hem ofert habitatges per a que les doctores no haguessin de desplaçar-se a les seves llars fora del nostre poble durant les setmanes amb major incidència de la malaltia, hem proporcionat un vehicle per a l’atenció domiciliària, a més de facilitar els àpats i una línia telefònica. Confio en que aquest treball conjunt hagi servit per a garantir la millor atenció possible als veïns i veïnes que l’han necessitat. Afortunadament, a més, a Begues no s’ha donat la circumstància, com en bona part dels pobles del nostre entorn, d’haver de tancar el centre sanitari del municipi. És més, recentment hem ampliat l’atenció amb la incorporació d’una nova doctora, una situació gens habitual actualment.

M’agradaria demanar al conjunt de la ciutadania que valori aquest treball del CAP i que actuï de manera conseqüent. En primer lloc crec que hem de vetllar per seguir les recomanacions sanitàries, no només per la salut personal i social, sinó també per no carregar innecessàriament l’ambulatori. Evitem també fer-ne ús presencialment si podem evitar-ho fent servir el telèfon o, telemàticament, La Meva Salut. I, finalment, hem de ser curosos amb les mesures que s’apliquen al centre i respectar-les adequadament donat que el que estarem fent es preservant també la salut de les persones que ens ofereixen un servei tan necessari. L’actual organització, separant els cassos de Covid-19 o els sospitosos de la resta de persones malaltes, és essencial per a garantir el servei. Si es dona un brot i afecta al centre, aquest tancarà les seves portes amb el problema que suposarà per a tots els veïns i veïnes. En definitiva, cuidem als que ens cuiden. S’ho mereixen.