Aquesta setmana l’Ajuntament de Begues ha donat llum verda a un nou paquet d’ajuts per promoure la reactivació econòmica al poble

 

 

L’etapa de la represa és un repte important per al conjunt de la societat. A més de ser conscients de que la malaltia continua entre nosaltres i que estem obligats a mantenir les mesures sanitàries necessàries per a evitar la seva extensió, hem de fer un esforç extraordinari per aconseguir també aturar els efectes socials i econòmics que acompanyen a la Covid-19. No és una tasca fàcil per als ajuntaments, en absolut. Però hem de continuar assumint el nostre paper com a administració més propera a la ciutadania i aportar tots els recursos que podem aconseguir per a passar per aquesta nova etapa de la millor manera possible.

Aquesta setmana l’Ajuntament de Begues ha sumat nous esforços en aquesta línia i ho ha fet amb un paquet d’ajudes directes per a que botigues, empreses i/o establiments puguin adaptar-se a les mesures sanitàries que han d’aplicar i per ajudar-los a fer front als costos de subministrament i de lloguers. Per tal de poder oferir aquest suport i finançar altres mesures hem hagut d’assumir una nova modificació de crèdit per valor de 108.000 € que s’afegeix a les despeses extraordinàries que ja hem assumit enguany.

M’agradaria subratllar la dificultat en termes econòmics que ens planteja la pandèmia ja que ens porta a fer sobreesforços en l’increment de la despesa, com ha passat a Begues, per atendre a les necessitats emergents, mentre que hi ha una reducció d’ingressos sobrevinguda important. I sense anar més lluny el consistori de Begues ha establert ajuts i bonificacions; ajuts extraordinaris per ajudar al sector econòmic quantificats en 79.200 € (60.000 € extraordinaris i 19.200 € per la taxa de recollida de residus comercials que arriba al 100 % durant l’estat d’alarma ), i la suspensió de les taxes de terrasses entre altres taxes d’uns 15.000 € aproximadament. Arribem a més a aquest punt en un moment en el qual hem de cobrir altres despeses imprevistes com les provocades pel temporal Glòria o les esllavissades de les pluges de l’abril quantificades en 800.000 aprox.

Us vull fer saber que vivim una molt situació complexa a nivell municipal. En tot cas també vull fer-vos arribar un missatge d’esperança. A Begues, hem demostrat sempre que quan ens trobem davant d’un gran repte som capaços de donar grans respostes. No ens amoïna assumir un treball de grans dimensions quan al final del camí ens espera un benefici comú i una solució al problema. Un cop més ens posem a l’alçada de les circumstàncies. Seguim…