L’arribada de la Setmana Santa no pot ser una excusa per a abaixar la guàrdia en aquesta lluita que mantenim

 

El confinament està donant fruits. Les xifres registrades al llarg dels darrers dies així ens ho confirmen. Però a aquesta notícia positiva és necessari que contraposem el seny i la paciència perquè, a dia d’avui, correm el risc de caure en una confiança excessiva i aixecar les mesures de prevenció que tots i totes hem de tenir molt presents en el nostre dia a dia. Arribem, a més, a les vacances de Setmana Santa i tot i que la majoria de la ciutadania no té ja l’obligació de treballar, podem ser víctimes d’una relaxació en els hàbits que ens han ajudat a aplanar la corba d’infeccions.

El meu missatge avui vol ser tan clar i taxatiu com el de les passades setmanes: manteniu-vos confinats, sortiu de casa exclusivament quan sigui imprescindible i seguiu les recomanacions de les administracions per fer front a la Covid-19. No podem fer vacances de les nostres responsabilitat perquè el coronavirus SARS-CoV-2 tampoc no fa vacances. Encara es produeixen moltes infeccions, encara mor molta gent.

És fonamental que, tot i sentir-nos esperançats, no ens deixem anar. Perquè hem de recordar que únicament podem aturar la propagació de la malaltia, fins que no disposem d’un medicament adequat o d’una vacuna, evitant el contacte amb altres persones. És així de senzill i de complicat alhora.

Tenim la sort de trobar-nos en un moment de la història únic pel que fa a les possibilitats de comunicació i d’entreteniment al nostre abast. Us convido a aprofitar-ho i a fer-ho jugar al nostre favor per tal de passar aquests dies de la millor manera possible. És la nostra responsabilitat.