El patrimoni i la cultura continuen tenint una presència essencial en el dia a dia del nostre municipi

 

Demà dissabte els terrenys de Cal Viudo esdevindran l’escenari per a la realització del “Happening 2021 II: Femer de formiguers”, l’esdeveniment organitzat per Land Art Associació de Catalunya (LAAC) i el Centre d’Estudis Beguetans que servirà per a celebrar el vint-i-cinquè aniversari d’aquesta última entitat. Serà una oportunitat més d’apropar-nos a una forma d’expressió artística poc habitual, però que, any rere any, s’està fent amb un espai propi al nostre municipi.

Em fa sentir especialment satisfeta constatar com, tot i les dificultats que ha patit la vida cultural al llarg dels mesos de pandèmia, Begues continua sent un municipi obert a totes les formes d’expressió. A la nostra agenda cultural, especialment i per motius evidents abans de l’aparició de la COVID-19, és usual veure com es donen la mà les arts plàstiques, la cultura popular, la poesia, el jazz, el cinema… i un llarg etcètera.

No em cansaré subratllar aquesta varietat de la qual gaudim en l’activitat cultural perquè és veritablement excepcional per a una població amb les nostres característiques tant per la seva diversitat com per la seva altíssima qualitat. Des de l’Ajuntament fem, i continuarem fent, tot el possible perquè en aquesta represa de l’activitat pública en la qual ens trobem es mantingui aquesta agenda cultural. Al cap i a la fi la resposta del públic ens esperona a posar tots els recursos perquè així sigui.

I si podem presumir de la nostra vida cultural, què hem de dir del nostre patrimoni històric. Si només fa uns dies parlàvem del Parc Prehistòric de la Cova de Can Sadurní de Begues aquest happening ens servirà per a posar en relleu la tasca desenvolupada al llarg de 25 anys pel Centre d’Estudis Beguetans. Durant tot aquest temps hem pogut comptar amb la seva presència per a fer quelcom tan valuós com és assenyalar i protegir el ric patrimoni del nostre poble. Per molts anys!

Demà tenim una cita amb el patrimoni i la cultura. Us hi esperem.