El consistori s’implica novament en evitar que l’alcohol esdevingui un problema per al nostre jovent

 

Aquests dies posem en marxa des de l’Ajuntament de Begues una campanya que està destinada a conscienciar sobre el problema que pot representar el consum abusiu d’alcohol entre els joves. En aquest cas la iniciativa sota el nom “Veure abans de beure”, convida als adults, a les famílies, a parlar obertament sobre quès suposen les begudes alcohòliques i quins són els seus efectes. Des del consistori entenem que en la lluita contra les addiccions no pot haver una única part implicada: ni les administracions, ni els propis joves, ni els centres d’ensenyament… Hem de ser tots els que participem.

Des de les pròpies famílies és molt el que es pot fer. Els pares i mares han de ser i són el primer referent que tenen els joves a l’hora de formar els seus valors i els seus hàbits. No podem viure d’esquenes a la realitat de que, en un moment o en un altre, els nostres fills i filles s’aproparan al consum alcohòlic. A les nostres mans està també fer que ho afronten amb ple coneixement de la responsabilitat que estan assumint.

La campanya no arriba per casualitat en aquestes dates. Ens apropem a les celebracions de Nadal amb el que les festes suposen en l’increment en el consum de begudes alcohòliques. Ara és un moment magnífic per obrir-se a aquesta reflexió.

No voldria deixar escapar l’ocasió sense recordar que des de l’Ajuntament de Begues també treballem per tal de minimitzar i evitar els problemes que en determinades ocasions s’han donat en les festes joves. Pel propi bé dels joves participants i també dels veïns i veïnes que es poden veure afectats, tornarem a establir un dispositiu especial en la celebració de Cap d’Any i ens esforçarem per evitar que es begui al carrer.

Volem preservar les celebracions joves amb l’esperit amb el que es van crear: unes festes que evitin desplaçaments en nits complicades. Estem segurs que amb la participació de tothom, podrem garantir que així sigui. Comptem també amb la vostra responsabilitat.