En aquest conte, els nostres infants i joves trobaran els principals conceptes per ajudar-los a comprendre que el gènere, l’orientació sexual o la classe social no defineixen el valor d’una persona.

Dilluns vinent, 15 d’abril, a la plaça de l’Ateneu (10 h), tots els beguetans i beguetanes estem convidades a assistir a la presentació del Conte de la diversitat, un llibre elaborat per alumnat de primària de Begues amb conceptes sobre la igualtat social i de gènere.

Em fa moltíssima il·lusió presentar-vos el nou Conte de la diversitat que ha fet l’alumnat de l’Escola Sant Cristòfor i del Col·legi Sant Lluís. Perquè educar els infants en la diversitat, la igualtat i les llibertats és una tasca crucial per construir una societat més justa i equitativa.

La infància i la joventut, amb la seva ment oberta i amb el seu esperit curiós, són un terreny fèrtil on plantar les llavors d’un futur on la tolerància, el respecte i la convivència pacífica siguin els pilars fonamentals de la nostra societat. I una d’aquestes llavors és aquest llibret que ara teniu a les mans.

En aquest conte, il·lustrat amb la mà plena de talent i sensibilitat del Joan Turu, els nostres infants i joves trobaran els principals conceptes per ajudar-los a comprendre que el gènere, l’orientació sexual o la classe social no defineixen el valor d’una persona. Al contrari, tots som únics i irrepetibles, amb les nostres característiques i talents per aportar a la societat.

Els infants i joves tenen una capacitat natural per assimilar la diferència; són un far d’esperança en un món massa sovint marcat per la discriminació i la intolerància. La seva mirada innocent, lliure de prejudicis, ens recorda que la diversitat i la igualtat són un dret inalienable de tots els éssers humans.

Per això vull agrair a l’alumnat de les dues escoles així com al professorat i a les famílies la feina esmerçada en aquest conte, una eina fonamental per promoure la igualtat entre persones i gèneres, per defensar les llibertats i, en definitiva, per educar en la diversitat.

Assimilant els conceptes que hi trobareu farem una societat més justa, igualitària i pacífica.