L’alt risc d’incendis forestals ha fet que sigui necessari prohibir l’encesa de fogueres i l’ús de coets

 

Ens trobem a les portes de celebrar la nit més curta de l’any, Sant Joan, una data especialment arrelada al nostre calendari festiu. I per tal que la festa sigui com cal tornarem a tenir a la nostra disposició una programació en la qual es donaran la mà la música, la trobada amb els veïns i les veïnes, el ball i la tradició. En tot cas en aquesta ocasió haurem de ser especialment curosos. Ens trobem en una situació en la qual el risc d’incendis forestals és altament preocupant i hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per a evitar-los.

Per aquest motiu des de l’Ajuntament hem decidit decretar la prohibició en tot el municipi d’encendre fogueres i de fer servir coets, focs d’artifici o altres artefactes voladors que continguin foc. A aquesta mesura vull sumar la meva petició personal a tota la població perquè extremem les precaucions individualment. Sé que tots i totes ens estimem el paisatge que ens envolta. És una part imprescindible de Begues. Però la seva preservació és ben fràgil tal com hem pogut constatar amb les imatges dels incendis, com el de Baldomar i Olivella, que en els darrers dies han afectat el país. En una nit dedicada a la diversió, fem servir també el cap.

Ajuntament, Protecció civil, Bombers, Policia local i serveis municipals i d’emergències treballem de valent. De fet, el nostre és un municipi exemplar pel que fa al treball de prevenció davant d’incendis forestals, però també hem d’assumir que una imprudència pot fer malbé en un segon tota aquesta feina.

Estic convençuda que la revetlla no ha de deixar de ser una nit per a la diversió de tots i de totes si fem servir, a més de la rauxa, el seny que ens caracteritza.