Existeixen moltes i diverses maneres de “fer poble”. Des de la celebració d’un esdeveniment esportiu destacat a la participació en el concurs de cartells de Festa Major.

 

Els petits municipis, aquelles poblacions que som menors als 10.000 habitants, disposem d’uns recursos diferents a les poblacions majors. És una evidència que el nombre de persones que hi viuen és significatiu per tal de donar rellevància a una ciutat o poble, però afortunadament no és l’única. A Begues tenim experiència en trobar vies alternatives que ens permetin assolir objectius que poden semblar lluny de les nostres possibilitats. La clau és la convicció de que tot suma.

Recentment hem pogut viure dos exemples que crec que il·lustren perfectament aquesta idea. Per una banda s’ha celebrat la Ultra Trail Barcelona, un esdeveniment de Trail Running amb un ampli reconeixement que tenia la seva sortida a Begues aquest passat dissabte 25 d’abril. Més enllà del que suposa per a la promoció de l’esport entre els nostres veïns i veïnes, que no és poc, també hem de valorar la projecció que ens atorga més enllà de les nostres pròpies fronteres. Gràcies a aquesta prova esportiva la setmana passada moltes persones que no ens coneixien van visitar el municipi i, estic segura, devien tornar a casa seva una mica enamorats, como ho estem nosaltres, del que aquí van veure.

I també trobem un exemple recent d’aquesta manera de fer poble amb recursos limitats en l’elecció del cartell de Festa Major. En aquesta ocasió han estat 24 les persones que han fet les seves propostes als cartell que ens anunciarà que arriba la nostra festa gran. Podem estar ben satisfets d’aquest èxit de participació, en primer lloc, pel que suposa per al propi concurs. Però especialment perquè ha crescut considerablement el nombre de persones que s’implica amb el nostre municipi, vol participar i ofereix el seu esforç per a que tots el gaudim.

Els petits gestos són importants. La imaginació i l’empenta imprescindible. Entre tots podem fer i fem molt per aconseguir que Begues sigui cada dia un magnífic municipi.