Des de Begues tenim ben present que la pagesia i l’entorn rural són una part essencial en el nostre desenvolupament futur

El nostre municipi té un passat, no tan llunyà, estretament relacionat amb el món rural i la pagesia. I tot i que avui en dia ens haguem transformat en una població ben diferent de la que érem fa, per exemple, 100 anys, volem mantenir el nostre vincle i la nostra relació amb aquest passat. Esdeveniments com la recent celebració de la Festa del Most o la coincidència aquest cap de setmana de la visita a Montserrat de la pagesia de la comarca i de l’Aplec de Llauradors ens ajuden a mantenir viu aquest vincle amb el camp.

De fet, des de l’Ajuntament de Begues som ferms defensors de la recerca d’un model a l’àrea metropolitana que promogui el consum de productes agrícoles de qualitat i de proximitat i una explotació raonable i raonada de l’entorn forestal que ajudi en la lluita contra els incendis. És una realitat evident avui dia que voler créixer basant-nos principalment en el desenvolupament industrial o urbanístic no és sostenible ni desitjable. Per aquest motiu reclamem de manera continuada posar en valor l’existència en l’entorn de Barcelona de poblacions, com la nostra, que viuen emmarcades en la natura.

No som únicament espais a defensar i preservar, que també. Hem de ser una part essencial en el model de la gran Barcelona que tots i totes volem esdevenir en el futur.

Per aquest motiu crec que és important que, tant com sigui possible, no ens oblidem de mirar d’on venim i qui hem estat per tal de decidir qui volem ser i on volem arribar. La pagesia de la nostra comarca no ha d’estar només en els fonaments de qui som, és una part essencial també de qui hem de ser en els pròxims anys.