En aquests moments es treballa en fer més segura la coneguda com a corba del “Burrito” de la BV-2041.

 

Després de les actuacions dutes a terme el passat mes de desembre, en aquests moments es torna a treballar a la carretera que uneix el nostre municipi amb Gavà per a establir les mesures que incrementin la seguretat dels vehicles que hi circulen. Concretament es duen a terme els treballs necessaris per a que la coneguda com a corba del “Burrito” sigui un tram més segur a través de la millora del ferm i l’ampliació de la calçada. No serà la darrera obra prevista ja que, tal i com es comprometia el director general d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, en la reunió que manteníem el passat març, encara es realitzaran d’altres millores. En total el govern català ha compromès 1,2 milions d’euros d’inversió en aquesta via fins al 2016.

Són moltes les persones de Begues que diàriament han de fer servir aquesta carretera el que fa de la via una de les principals infraestructures d’entrada i sortida amb les que compta el poble. Això fa que la seva millora sigui una qüestió estratègica per al municipi i explica el conjunt d’esforços que s’han dut a terme per a comprometre la Direcció General d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre en la seva seguretat.

Des de les administracions no podem oblidar que no només és important garantir els desplaçaments entre els diferents nuclis del nostre territori, sinó també que aquests es duen a terme en les millors condicions possibles. A Begues aquests treballs, conjuntament amb els que per exemple s’han dut a terme recentment amb l’asfaltat de la pista forestal que ens uneix amb Torrelles, ens permeten fer un salt qualitatiu.

En tot cas no podem oblidar que tot i les actuacions que es duguin a terme en última instància ens trobem amb el conductor i amb el factor humà com a última frontera de la nostra seguretat. I és aquest a qui també vull apel·lar, per a garantir la tranquil·litat de tothom. Precaució.