Divendres passat era escollida com a representat comarcal al Consell Directiu i com vocal de la Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

 

Begues, a través de la meva persona, ha adquirit des del divendres 17 de juliol un major pes en una entitat destacada en les reivindicacions sobiranistes catalanes com és l’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI. Allà ens apleguem 712 municipis i 39 entitats municipalistes en la defensa del dret de Catalunya a la seva autodeterminació. A més Begues ha mantingut una estreta relació amb l’entitat ja que va ser la primera població de la comarca en adherir-se i la primera en ser multada per pagar les corresponents quotes. A partir d’ara, a més, el nostre poble serà més decisiu des d’aquest espai ja que el representaré al Consell Directiu donant veu al Baix Llobregat i a la Comissió Executiva com a vocal.

Aquest fet em provoca per una banda l’orgull de representar a una comarca tan diversa i rica com és la nostra i també la satisfacció de defensar els interessos del nostre país.

El procés cap a la sobirania en el que ens trobem ha nascut i ha crescut a través d’associacions com l’AMI. La societat civil a través de les seves entitats, els municipis des d’aquestes associacions, hem anat donant veu a un sentiment generalitzat que ha estat escoltat pel govern de la Generalitat. Ara ens trobem a les portes d’un moment històric i d’una data decisiva. I més que pensar que ja està feta la feina, hem d’empènyer amb més forces des de les poblacions catalanes i des dels moviments socials.

Si no, correm el risc que, com ja succeeix, molts atribueixin les nostres reivindicacions exclusivament a les aspiracions dels nostres representants al govern català. Sabem que no és així. Aquell que coneix la nostra realitat entén perfectament que una immensa majoria dels municipis de Catalunya i de la seva gent volem poder decidir el futur del nostre país lliurement i en pau.

Aquesta és la fita que personalment m’he marcat en aquesta etapa que inicio a l’AMI: no deixar que s’oblidi que aquesta és una reivindicació de molts. Aquest és el sentiment majoritari al meu poble i el meu propi.