La nova aplicació per a dispositius mòbils ens ha de permetre estrènyer el llaç entre ciutadania i consistori

 

Si hem de destacar els eixos principals amb els què treballem des de l’Ajuntament de Begues en aquesta legislatura, la promoció de la transparència estaria sens dubte entre les polítiques en les que estem posant un major èmfasi. Les noves tecnologies i la seva evolució al llarg dels darrers anys ens han proporcionat tota una sèrie d’eines de les quals no disposàvem només 10 anys enrere i que les administracions hem d’utilitzar per tal de millorar la comunicació que mantenim amb la ciutadania.

Recentment hem donat una passa més endavant amb la creació d’una nova aplicació per a dispositius mòbils que permet que qualsevol persona de la nostra vila pugui accedir a una part destacable de la informació sobre el treball municipal estigui allà on estigui. I el que és més important, aquesta app ha estat dissenyada per tal de que aquesta relació sigui en ambdós sentits. D’aquesta manera qui així ho desitgi podrà enviar-me un missatge directe des del seu mòbil per fer-me arribar les seves propostes o preocupacions en torn el nostre poble o, fins i tot, podrà notificar a l’Ajuntament una incidència a la via pública.

Aquesta feina a favor de la comunicació entre ajuntament i els beguetans i beguetanes ha rebut a més un reconeixement amb l’obtenció per part del web municipal del Segell Infoparticipa que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB a la transparència dels portals dels consistoris. No puc evitar sentir-me especialment satisfeta d’aquest reconeixement que només s’ha concedit a un 10% dels municipis de Catalunya i que arriba, a més, després de la renovació de la que ha estat objecte la pàgina.

No voldria en tot cas donar la impressió de que comptem únicament amb la tecnologia per tal de fer la política municipal més propera i oberta. Mantenim el nostre compromís d’explicar els principals projectes municipals en trobades públiques com les que al llarg dels darrers temps hem dut a terme per a donar a conèixer els projectes del Centre d’Atenció a la Gent Gran o el parc metropolità.

En definitiva, crec que podem afirmar sense por a equivocar-nos que mai ha estat més senzill per a les persones que viuen a Begues conèixer allò que fa el seu ajuntament i opinar al respecte. I aquesta és una línia que sobre la qual aspirem a continuar caminant.