El no gaire llunyà desmantellament de les torres d’alta tensió del nucli urbà suposaran no només un benefici directe per a un miler de veïns i veïnes, sinó també per a tota la població en general

Avui us parlaré d’un triomf, d’una victòria col·lectiva d’aquelles que ens omplen d’orgull de ser veïns i veïnes de Begues. I és que el Ple municipal va aprovar el mes passat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i Red Eléctrica Española (REE) pel qual es posarà punt final a les torres d’alta tensió que travessen la trama urbana del nostre municipi.

Es tracta d’un acord molt important, perquè marca un punt d’inflexió en la llarga reivindicació del poble (de més de dues dècades) per a la retirada d’una infraestructura que ha marcat Begues com una cicatriu dolorosa. Ara, amb la llum verda a aquest conveni, arriba l’hora de tancar aquesta ferida oberta.

Quan penso en tot el camí que hem fet en aquests anys em venen al cap moltes veïnes i veïns, les seves ganes d’acabar amb aquest problema, la seva demanda de solucions, les negociacions dutes a terme… El no gaire llunyà desmantellament de les torres d’alta tensió del nucli urbà suposaran no només un benefici directe per a un miler de veïns i veïnes, sinó també per a tota la població en general. Perquè tots i totes guanyarem nous espais de relació, els nostres carrers hi guanyaran i, per fi, deixarem de tenir hipotecada la trama urbana, especialment entorn de la Zona Esportiva.

La bona gestió d’aquest projecte és un èxit col·lectiu de moltes persones i un mandat institucional recollit en el Programa d’Actuació Municipal (PAM). Un trasllat de la línia que compta amb tots els avals mediambientals i tècnics de la Generalitat de Catalunya i també amb el finançament suficient, ja reservat per l’Ajuntament, de més del 75% del seu cost. I continuem treballant per cercar la implicació econòmica d’altres administracions en un tema que és, indubtablement, d’interès general.

Per tot això, no puc deixar d’agrair a totes les persones que han fet possible que la retirada de les torres d’alta tensió pel mig del poble sigui ara una realitat molt pròxima. Gràcies a la gent que, des de l’administració local, ha fet possible arribar on som. I gràcies a tots els veïns i les veïnes que han col·laborat incansablement, alçant la veu per aconseguir aquest èxit col·lectiu.