Dissabte el nostre municipi celebra la que serà la seva primera Trobada de Bestiari amb colles arribades des de diferents poblacions

Si li preguntem a qualsevol beguetà o beguetana que esmenti els símbols que identifiquen el nostre municipi estic segura que molts i moltes diríem la Cuca Fera. Aquesta bèstia de foc té el seu origen en 1934 i, des del seu ressorgiment el 1974, ha acompanyat generacions de veïns i de veïnes en les seves festes i celebracions. La seva presència als nostres carrers és sinònim d’alegria i de participació.

Més enllà del seu tarannà festiu, els elements de la nostra tradició com la Cuca Fera són essencials per a estructurar-nos com a municipi i per a dotar-nos d’una identitat comuna. Tenim un llegat que compartim amb els beguetans i beguetanes del passat i que ens esforcem per a traslladar al futur. L’estima i el respecte per la cultura popular, el patrimoni artístic i arquitectònic o l’entorn natural ens fan ser el municipi cohesionat i amb un projecte comú que som.

És per aquest motiu que hem de saludar amb alegria la celebració dissabte de la primera Trobada de Bestiari de Begues organitzada per la Cuca Fera i els Diables de Begues amb el suport de l’Ajuntament i de la qual prendran part una desena de colles arribades des de diferents poblacions. Aquesta iniciativa ens ajuda a donar més rellevància a les nostres pròpies tradicions i convida a participar-hi al conjunt de la població. No us la podeu perdre.

La coincidència d’aquesta celebració amb una data tan assenyalada per al poble català com és l’1 d’octubre em convida també a recordar, un any més, una fita històrica com va ser la celebració del referèndum de 2017. De la mateixa manera que rememorava la passada Diada Nacional, aquests dies ens han de servir per a recordar els sacrificis realitzats en els darrers anys i no perdre de vista la legitimitat de les nostres aspiracions. Catalunya va votar i va expressar de manera contundent el seu desig. No ho podem ni ho hem d’oblidar.