Des de l’Ajuntament posem l’èmfasi en la conservació del patrimoni i en la seva difusió

Des d’avui divendres fins diumenge el nostre municipi se suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb tot un seguit d’actuacions que tenen l’objectiu de promoure el coneixement i la difusió d’alguns dels elements més significatius amb els quals comptem a Begues. Al llarg d’aquests tres dies ens podem apropar a l’arxiu municipal, al nostre passat prehistòric o al massís del Garraf, entre altres activitats.

Personalment, trobo que, més enllà del treball de manteniment i preservació que duem a terme dia a dia, és fonamental també que hi sumem actuacions de difusió de tot el que el nostre municipi acumula a escala patrimonial. En aquest sentit, voldria destacar especialment la presentació al llarg d’aquestes jornades del llibre ‘Begues, 25 segles d’història’, de Víctor Mata, i editat per l’Ajuntament de Begues. I és que, en aquest volum trobarem un recull dels fets més destacats que expliquen el nostre passat i ens porten a ser la població que som avui dia.

La nostra voluntat amb aquestes iniciatives, o amb tantes altres, com la creació del Parc Prehistòric Cova de Can Sadurní és projectar més enllà de les nostres fronteres tot el que Begues pot oferir. Però també aspirem que siguem els veïns i veïnes els primers que aprenguem i valorem el nostre passat i tot el que ens ha deixat.

Us vull animar que ho feu així, a què aprofiteu esdeveniments com aquestes jornades per apropar-vos a tots aquests elements tan rics i sorprenents. No podeu oblidar que el patrimoni beguetà, és el vostre, i que mentre millor el conegueu més pròxims us sentireu al lloc al qual viviu que és, en definitiva, casa vostra.