Hem aconseguit fer realitat una aspiració com és la de comptar amb una programació estable de cinema al Teatre El Goula

 

Avui tornem a tenir la possibilitat de gaudir d’una nova projecció de cinema al Teatre El Goula. Serà, a més, una ocasió especial ja que tindrem la possibilitat de gaudir d’un cinefòrum amb la presència de l’actor Roger Pera per tractar d’un problema que ell coneix de prop, com són les addiccions. Gaudirem d’aquesta manera del cinema amb l’afegit de poder reflexionar al voltant d’una qüestió sempre delicada i sempre present com són els efectes de les drogues o de l’alcohol.

Però més enllà del fet puntual que suposa aquesta proposta concreta, m’agradaria posar avui el focus sobre la presència de manera continuada i estable de projeccions de pel·lícules al municipi. Aquesta ha estat una aspiració per a una part important de la nostra població que, al llarg dels darrers anys, hem pogut convertir en una realitat ja sigui amb propostes puntuals com aquest cinefòrum o amb programes de llarga durada com el de cinema infantil en català.

Amb la música i la literatura, el cinema és probablement una de les principals formes d’expressió artística populars. Segurament una de les primeres manifestacions culturals a les que ens hem apropat a les nostres vides tots i totes hagi estat una pel·lícula i, de ben segur, la majoria de nosaltres recordem encara les sensacions de seure a les fosques per primera vegada embadalits pel que veiem en aquella pantalla. Aquesta és una experiència de la que no ens podem privar a Begues.

Avui en dia no té sentit diferenciar entre alta i baixa cultura. A les pel·lícules podem trobar entreteniment, però també ens apropen a d’altres cultures, ens parlen sobre reivindicacions socials o ens ofereixen una mirada reflexiva sobre problemes socials o inquietuds personals. Difícilment algú dubtaria avui que podem trobar tanta veritat i coneixement en una sala de cinema com en una biblioteca.

Sota aquesta perspectiva des de l’Ajuntament hem fet l’esforç, i tenim la voluntat de continuar mantenint-lo, per tal de poder posar les pel·lícules allà on els correspon, en una pantalla gran.