Cada any que commemorem el 25 de novembre es fa més necessari assolir una igualtat real

Arribem a un nou 25 de novembre, el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència envers les Dones i ho fem, any rere any, amb una major sensació d’urgència per a acabar amb aquesta forma de violència. Lluny de perdre vigència amb el pas del temps, la reivindicació que acompanya a aquesta data pren més força en cada novembre. Perquè les situacions d’injustícia i de desemparament es fan encara més injustes i doloroses quan veiem que els anys se succeeixen sense que trobem una solució.

M’agradaria destacar especialment el paper que juguen les dones més joves i les onades feministes més recents en recordar-nos la importància d’aquesta i d’altres reivindicacions. Són generacions que han vist com, al llarg de les seves vides, han canviat ben poc les coses i avui s’aixequen i ens reclamen un canvi real i palpable.

Des de Begues som sensibles, sempre ho hem estat, a aquestes i a altres problemàtiques que provenen de la desigualtat. I per aquest motiu presentem un programa ampli i acurat per a commemorar aquesta jornada. La nostra voluntat és col·laborar a provocar un canvi real sobre com percebem aquestes violències perquè les podem detectar i eliminar. Perquè la realitat és que aquesta forma d’agressions s’empara en comportaments acceptats i en actituds normalitzades que no hem ni d’acceptar ni de normalitzar.

Combatem els micromasclismes, la idea que els cossos de les dones poden pertànyer a algú altre que no siguem nosaltres i, en última instància, que el desig i la voluntat dels homes està per sobre dels nostres desitjos i voluntats. Els fronts que estan oberts són molts i diversos i en tots ells hem de saber imposar la igualtat. Us vull convidar, en un dia com aquest a afegir-vos a aquests objectius. Al cap i a la fi, aconseguir aquest canvi social està a les mans de totes i de tots.