La Generalitat ha satisfet algunes demandes fetes per l’Ajuntament respecte als efectes de les voladures

Tot i que hagin passat ja tres mesos d’ençà que es van poder percebre clarament al nostre municipi els efectes d’una forta explosió controlada a la pedrera, des de l’Ajuntament continuem i continuarem reclamant que s’apliquin totes les exigències que hem realitzat per a evitar que es continuïn donant episodis similars. Recentment, hem rebut per part de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat una resposta a aquestes reclamacions que satisfà, en part, les nostres demandes. És una bona notícia, sens dubte, que en tot cas no suposa que deixem de banda les exigències del municipi o que no continuem reclamant aquelles que encara no han estat satisfetes. Les passes van en la que considerem que és la direcció correcta, però hem d’anar encara més enllà per a l’absoluta tranquil·litat de tots els veïns i veïnes del municipi.

D’això es tracta precisament. Aquest últim incident ha estat la gota que ha fet vessar la paciència que ha mostrat sempre Begues. Són anys d’episodis similars que han vingut a trencar la calma en la qual vivim de manera habitual i ens han portat preocupació i inquietud. Sempre he dit i reiterat que la nostra població es caracteritza per la qualitat de vida de la qual gaudim. I aquest és un valor que ens esforcem molt per a mantenir i impulsar. Situacions com les que provoca puntualment la pedrera venen a trencar aquesta harmonia i generen una alarma que estic segura que és evitable.

Així que, tot i que ens podem sentir satisfets en part amb la resposta rebuda, no és suficient. Aquests dies reitero les nostres queixes a través d’una nova carta a la Direcció General d’Indústria de la Generalitat i d’una futura reunió de treball que mantindrem. En paral·lel, seguim mantenint un diàleg permanent i fluït amb l’associació de veïns de Begues Parc, que està canalitzant les inquietuds dels veïns i veïnes d’aquest barri tan proper a la pedrera. De la mateixa manera que ja hem fet amb altres situacions que es trobaven enquistades com el desviament de l’alta tensió o la restauració de l’abocador, puc garantir que no deixarem de banda la qüestió fins que s’assoleixin els compromisos que considerem necessaris. Podeu comptar amb la nostra capacitat i la nostra perseverança.