La Marató de TV3 tornarà a demostrar la capacitat que tenim com a municipi i com a país per pensar en les necessitats dels demés

 

Difícilment podem trobar una causa, un esdeveniment o una activitat de qualsevol tipus que sigui capaç de provocar una major mobilització que la que a Catalunya i a Begues provoca la solidaritat. Aquest proper diumenge, amb la celebració de la ja tradicional Marató de TV3 tornarem a tenir un exemple més d’aquesta capacitat per ajudar als demés que ens impulsa. Els catalans i catalanes mostrarem que, per sobre de tants prejudicis dels que som objecte darrerament, som gent que gaudeix donant el que té a aquells que més en necessiten.

El nostre municipi serà una mostra ben significativa d’aquesta generositat. Quan encara no s’ha celebrat la jornada ja podem dir que serà tot un èxit de participació. Només amb el nombre d’activitats que es programen i amb la quantitat d’entitats i persones que ja s’han compromès a aportar el seu esforç podem sentir-nos enormement satisfets. Comptarem així amb un ball de swing amb música en directe, amb dues representacions de “Els pastorets”, amb una recollida de joguines solidària, amb jocs, classes de ioga, carpes solidàries… I molt més. Des d’aquí haig de donar les gràcies a totes les persones que participen de l’organització per formar part d’un programa tan notable.

A més, ens podem enorgullir de dir que la solidaritat a Begues és un exercici que practiquem sovint. Aquí no s’acompleix aquell tòpic d’ajudar un cop a l’any per a oblidar-se durant la resta de les nostres obligacions amb el conjunt de la societat. Perquè d’alguna manera així és com considero que hem d’entendre la solidaritat amb els menys afavorits, com un deure social. D’igual manera que entenem que tenim unes obligacions amb els nostres veïns i veïnes, hem de veure la societat en la que vivim també com un veïnat en el que la preocupació dels uns pels altres ens ha d’ajudar a viure millor, més tranquils i més cuidats.