L’estiu ens convida també a redescobrir i retrobar-nos amb el nostre propi municipi

 

No fa tants anys que per a molts Begues era un espai on situar la seva segona residència. A la nostra situació a l’àrea metropolitana de Barcelona venia a sumar-se la possibilitat de gaudir d’un entorn natural i d’unes vistes magnífiques. Aquestes dues últimes qüestions continuen igual de vigents que fa cinquanta anys. No mentim ni enganyem quan afirmem que el nostre municipi es troba situat en un lloc privilegiat al món.

És habitual que el dia a dia no ens permeti adonar-nos d’aquest fet. Les nostres obligacions i les exigències diàries ens fan que anem d’un lloc a l’altre sense apreciar degudament un paisatge que ens és molt quotidià. Però en dates com aquestes, quan el ritme s’alenteix, tenim una oportunitat de redescobrir el nostre propi municipi. Si passeu uns dies de les vostres vacances a Begues, us animo a mirar al vostre voltant, a mirar el que ens envolta amb els mateixos ulls del visitant. De ben segur que us sorprendreu.

Està al tarannà de totes les persones assumir les coses bones de les que gaudim cada dia. Les assimilem i pensem que són inamovibles.

Aquest és un recordatori que ens fem de manera constant al propi Ajuntament de Begues. En bona mesura és des de l’administració local des d’on tenim l’obligació de vetllar per aquest entorn, pels privilegis que ens han arribat després de tantes generacions. Ens sentim i som responsables de treballar per desenvolupar les polítiques que garanteixin que preservarem per a les properes generacions un espai com és aquest que ocupa Begues.

Però és un repte que ha de ser necessàriament compartit. Estic convençuda de que la majoria de les persones que vivim aquí així ho entenem. A les nostres mans està prendre les precaucions i mantenir el respecte necessari. Què podem perdre si no ho fem així? Només heu de mirar al vostre voltant.