Coincideixen en aquest cap de setmana a Begues tres esdeveniments com són el Carnestoltes, els Tres Tombs i la celebració de Santa Eulàlia

 

Ens trobem a les portes d’un cap de setmana poc habitual. És una realitat que els dissabtes i diumenges al nostre municipi s’apleguen una part important de les activitats que es programen des de les entitats i l’Ajuntament. Però no passa sovint que en dos dies s’apleguin propostes tan arrelades entre la població com les que ens esperen a partir de dissabte. En dos dies celebrarem el Carnestoltes, els Tres Tombs i Santa Eulàlia.

Si ens hi fixem són, a més, festes molt representatives del que és la vida associativa i cultural de la nostra població. Per una banda tenim una de les propostes que atreuen una major participació i que impliquen un major nombre de veïns i veïnes: el Carnestoltes. L’empenta individual i col·lectiva és el que fa gran aquesta festa. El Carnaval es nodreix del treball de conjunt i, és aquí precisament, on tenim un dels principals valors amb els que comptem a la població. Som actius i prenem part del que passa a Begues. Aquesta festa només és un exemple més.

En un altre àmbit trobem la celebració de Santa Eulàlia, traslladada enguany a la parròquia de Sant Cristòfor pels treballs arqueològics que es duen a terme a l’ermita. Aquí ens retrobarem amb el nostre passat i les nostres tradicions, un aspecte fonamental per a bona part de les persones que vivim al municipi. Sempre diem que som un poble que posa un peu en el futur i que manté l’altre en el seu passat. Tenim un patrimoni, tan material com immaterial, ben ric i és la nostra responsabilitat conservar-lo i potenciar la seva visibilitat.

I, al punt mig de la tradició i de la voluntat de participació del municipi, hem de situar els Tres Tombs. Aquí ens trobem amb una festa que ens parla del nostre passat i que ha estat recuperada en els darrers anys, precisament, amb la voluntat de les persones que formen els Amics del Cavall.

Ja ho veieu. Són tres festivitats de caire ben diferenciat però que tenen un nexe comú tan evident com palpable: formen part del que suposa ser de Begues. Aquest cap de setmana no hi ha excusa per quedar-se a casa.