Avui divendres té lloc la primera de les xerrades de la iniciativa desenvolupada a través del Projecte Educatiu de Begues

 

La conferència que a les 19 h donarà la Maria Jesús Comellas avui al Centre Cívic El Roure posarà en marxa la quarta edició del Fòrum Educatiu que promou el Projecte Educatiu de Begues. Tindrem al llarg de cada divendres d’aquest mes d’octubre l’oportunitat de participar de les xerrades i de la taula rodona que enguany es programen al voltant de la salut social.

No puc més que sentir-me especialment propera al fòrum i als seus propòsits, perquè és una porta oberta a totes les persones que vivim a Begues per tal que diguem la nostra i aportem en la construcció d’una societat millor, d’un municipi millor. Es parlarà així sobre les entitats, sobre l’esport o sobre l’ús de les noves tecnologies des d’una perspectiva positiva i de ben segur enriquidora ja que les propostes que ha desenvolupat el Projecte Educatiu de Begues en els seus 10 anys d’existència es caracteritzen en bona part per la seva voluntat d’implicar-nos a tots els veïns i veïnes en el seu desenvolupament. Només hem d’observar alguns exemples com són, a més del propi fòrum, la mostra d’entitats que recentment hem celebrat, Ràdio Begues, el Consell d’Infants o la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements entre d’altres.

Si ens hi fixem, totes elles són iniciatives que es nodreixen i poden existir exclusivament perquè els beguetans i les beguetanes en prenem part.

El Fòrum Educatiu se centra a més en una qüestió que al nostre poble és especialment estimada com és l’adquisició de coneixements. A Begues entenem la formació d’una manera àmplia i flexible. Hem treballat al llarg dels anys per promoure la idea que no existeix una edat per aprendre ni per ensenyar i que, fora de les aules, qualsevol racó del nostre municipi pot esdevenir un espai en el que aprendre.

La història i l’experiència ens demostren que les societats caminen a la mateixa velocitat que l’anhel de coneixement que les persones que les composen. Els pobles arriben tan lluny com els hi permet el que han après. Us convido doncs a fer una passa endavant i a continuar apostant per propostes que, com aquesta, ens fan ser un municipi en desenvolupament constant.