La gent gran és el tresor amagat de la nostra societat, una font inesgotable d’experiència i amor. Ells i elles són memòria viva del nostre passat, biblioteques bategants plenes de coneixement que, sovint, no es troba als llibres de text.

L’1 d’octubre es va commemorar el Dia internacional de les persones grans. A Begues hem celebrat aquesta jornada amb una sèrie d’activitats que van arrencar a finals de setembre i que hem culminat avui, 6 d’octubre, amb una caminada de marxa nòrdica des del Centre Cívic El Roure fins a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha llegit el manifest elaborat pel Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Serà el punt final a uns actes on la gent gran ha estat la protagonista. Hem presentat un llibre de la Maria Jesús Comellas sobre la generació sènior, hem assistit a un col·loqui sobre dones grans i experiències de vida i hem gaudit de l’oci dels nostres grans amb una sessió especial dels jocs de taula i bingo que es fan regularment a l’Escorxador.

I tot ho hem fet amb l’estima que mereix la nostra gent gran. Perquè, com diu el manifest de la jornada, ells i elles són un dels pilars d’aquesta societat, motor del voluntariat i dels treballs de cura i un valor de l’aprenentatge col·lectiu.

La gent gran és el tresor amagat de la nostra societat, una font inesgotable d’experiència i amor. En un món cada vegada més accelerat i digitalitzat, sovint oblidem l’immens valor que aquest segment de la població aporta a les nostres vides i comunitats. Ells i elles són memòria viva del nostre passat, biblioteques bategants plenes de coneixement que, sovint, no es troba als llibres de text.

També representen una font valuosa de transmissió de valors importants a les generacions posteriors. I no només ho fan de viva veu. Molts d’ells i elles es converteixen en voluntaris, ajudant als altres en entitats, escoles, hospitals o organitzacions benèfiques. La seva dedicació i entusiasme són una font d’inspiració per a persones de totes les edats, mostrant-nos com la passió i el compromís no coneixen l’edat.

En aquest sentit, vull fer una menció especial a la Comissió de la Gent Gran de Begues per la seva tasca impagable en la promoció de l’envelliment actiu al nostre municipi. Ells i elles són el paradigma de tot això que he dit. Són exemple a seguir de l’amor que desprenen pel poble i la ciutadania, per la transmissió de valors i de compromís. A tots vosaltres, moltes gràcies.

La Comissió de la Gent Gran de Begues és també l’exemple clar de què la contribució de la gent gran és incalculable i essencial per a una societat saludable i harmoniosa. És imperatiu que els respectem, els estimem i els donem suport, perquè en la seva saviesa i amor trobem la base sobre la qual podem construir un futur millor per a tots i totes.