La Mostra d’Entitats és molt més que una simple exhibició d’associacions locals; és el batec que ens fa adonar que som un municipi ric, viu i dinàmic.

Diumenge, 1 d’octubre, a Begues celebrarem la Mostra d’Entitats. Serà la setzena edició d’un esdeveniment essencial al municipi, un esdeveniment que s’ha convertit en la mostra de la vitalitat i del vigor del nostre poble. El reflex de l’ànima que dona vida a la nostra comunitat.

Al llarg d’aquests setze anys hem comprovat que la Mostra d’Entitats és molt més que una simple exhibició d’associacions locals. És un testimoni viu de la implicació de la ciutadania amb Begues. És el batec que ens fa adonar que som un municipi ric, viu i dinàmic.

Durant aquest esdeveniment, les associacions es reuneixen per donar a conèixer les seves activitats i projectes a la comunitat. És una oportunitat per teixir i reforçar llaços, compartir experiències i sumar esforços per enriquir la vida dels veïns i les veïnes i portar el nom de Begues més enllà del nostre terme.

Perquè el teixit associatiu reforça el sentiment de pertinença i la identitat local. I ho fa a través de la promoció de tots els àmbits de la societat, des de la cultura fins a la solidaritat, passant per la conservació de les nostres tradicions, el foment de l’esport o la divulgació històrica i cultural, entre altres. Així, cada associació esdevé una peça molt valuosa en el trencaclosques de la vida del municipi, contribuint a la seva diversitat i riquesa cultural.

Per tot això, us convido a venir diumenge als carrers més cèntrics del poble (el passeig de l’Església, els carrers Major i Ferran Muñoz, i a les places de l’Ateneu i Camilo Riu) a (re)descobrir aquest teixit associatiu i, si no ho feu ja, a prendre-hi part activa. Perquè, com més siguem, més fort farem bategar el cor de Begues.

Gràcies a totes les entitats que fareu possible la festa de diumenge! Un agraïment que faig extensiu als artesans i artesanes locals, que cada primer diumenge de mes fan possible la Fira d’Artesania de Begues, que enguany coincideix amb la Mostra. Un motiu de més per sortir al carrer diumenge i gaudir de la vitalitat i la creació beguetanes.