El programa CuEmE és una iniciativa de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Begues que consisteix en la creació d’una cooperativa escolar amb l’objectiu de fomentar la cultura de l’emprenedoria local.

Aquests dies, he tingut el plaer de rebre a l’Ajuntament de Begues l’alumnat de cinquè de l’Escola Sant Cristòfor i el de sisè del Col·legi Sant Lluís que enguany participaran en el programa de foment de la cultura emprenedora a l’escola, el CuEmE, amb dues cooperatives de cada centre educatiu.

Com sabreu, el programa CuEmE és una iniciativa de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Begues que es va posar en marxa el 2017 i consisteix en la creació d’una cooperativa escolar per part de l’alumnat amb l’objectiu de fomentar la cultura de l’emprenedoria local.

Cap a finals de curs, les cooperatives munten una parada al passeig de l’Església per vendre els productes que l’alumnat ha ideat i elaborat al llarg del curs. És el moment culminant i emocionant del CuEmE, on la ciutadania pot veure, admirar i comprar allò que les cooperatives han treballat amb molt d’esforç.

El programa CuEmE és essencial per molts motius. El primer, perquè fomenta un esperit innovador i emprenedor que va més enllà de les matèries acadèmiques habituals. Amb el programa, treballat al llarg de nou mesos, l’alumnat afronta uns desafiaments que els podrien ajudar en el seu esdevenir professional en edat adulta.

En aquest sentit, el projecte els obliga a desenvolupar aspectes com el treball en equip, prendre decisions de forma col·lectiva, planificar les accions i organitzar la producció amb la màxima eficiència. I la solidaritat. Perquè una part de la recaptació del mercat de final de curs la destinen a una entitat sense ànim de lucre.

Sens dubte, un programa que reforça els nostres infants per ser millors persones i professionals el dia de demà.