La tasca de la colla castellera representa els valors que volem com a poble: feina en equip, confiança mútua, superació personal, perseverança i determinació per aconseguir un objectiu comú.

Diumenge, pels volts del migdia i al passeig de l’Església, tots els beguetans i beguetanes que ens estimem les nostres tradicions estem convidats a la celebració del desè aniversari del bateig de la colla castellera Els Encantats de Begues.

Sembla que fos ahir quan un tretze d’abril de fa deu anys les camises verdes de la colla es van veure per primer cop a plaça per descarregar un tres de sis. Aquella va ser la primera de moltes actuacions, a casa i arreu de Catalunya, que va portar el nom de Begues a escoltar-se en el món casteller.

El 26 de juliol del 2015, la colla va aconseguir una fita la qual ens va omplir d’orgull:  Begues es va convertir en una plaça castellera de nou, una fita gens senzilla per a un municipi de la nostra mida. Va ser un esdeveniment que posava en relleu la feina magnífica de les persones que integren la colla.

I és que la colla castellera Els Encantats de Begues representa la majoria dels valors que volem com a poble. La feina en equip, la confiança mútua, la superació personal, la perseverança, la determinació i el treball per a un objectiu comú. Uns valors que els fan (i ens fan) imparables.

Són uns valors que comparteixen la major part d’entitats i associacions beguetanes, com comprovem cada any en la Mostra d’Entitats. Totes elles són molt importants per a la projecció del nostre poble arreu del país i més enllà. Totes elles ens enriqueixen i ens omplen de satisfacció.

Per això les hem de donar suport. Com farem aquest diumenge amb la colla castellera Els Encantats de Begues. Perquè facin castells més alts i més forts, almenys durant deu anys i deu anys més i deu anys més… Posem-hi els nostres braços i els nostres cors. Fem que Begues toqui el cel de nou.