Des de Begues tornem a sumar-nos a la lluita al Dia Internacional contra la Violència envers les Dones
La violència de qualsevol tipus és probablement la forma més baixa de relació entre éssers humans. I quan aquesta violència es produeix en la intimitat d’una relació de parella o com a represàlia pel final d’aquesta relació, ens mostra una de les cares més cruels que pot adoptar. El que encara fa més lamentable la violència masclista és que ha viscut i encara viu amagada entre nosaltres.
Més enllà dels casos més greus, aquells que arriben a les agressions físiques i fins i tot als assassinats, són molts els comportaments i les actituds que podem considerar agressions sobre les dones. El control sobre la pròpia llibertat, els insults o les vexacions són actituds que moltes pateixen en el dia a dia i que són fins i tot socialment acceptades com a formes de manifestar l’amor.
L’amor no té res a veure amb el control o la propietat d’una persona, l’amor ha de ser sempre entès des de la llibertat d’elecció o, si no, esdevé una cosa molt diferent. Jornades com aquest Dia Internacional contra la Violència envers les Dones del 25 de novembre són imprescindibles per poder fer-nos aquestes reflexions en veu alta i per fer-les arribar el més lluny que sigui possible.
Des de l’Ajuntament de Begues ens hem mostrat sempre en contra de la violència masclista, més enllà encara, ens hem mostrat sempre en contra de qualsevol forma de violència. La coacció, la intimidació o els cops no poden tenir cabuda ni han de ser mai acceptables. Per molt que alguns pensin el contrari, sempre existeix una altra via per a solucionar els problemes.
Enguany hem tornat a incidir en aquest problema amb propostes que busquen per una banda la seva visibilització i, per una altra, ajudar a les generacions més joves a identificar la violència envers les dones i a combatre-la. Així l’Ajuntament de Begues ha promogut tallers a l’institut i una nova edició del concurs de creació en PowerPoint “Quan l’amor fa mal”. El masclisme és un vell conegut que fa massa temps que ens acompanya. Per aquest motiu, a més de posar de rellevància els seus efectes, crec que és important educar als més joves en actituds que permetin la seva eradicació.
Aquest és un problema que va més enllà de casos puntuals i hem d’assumir-lo com a societat. Siguem conscients i treballem tots i totes a favor de la seva desaparició. Està a les nostres mans.