Des de Begues hem tingut la possibilitat de traslladar sobre el terreny al responsable de la Generalitat les nostres expectatives sobre la restauració d’aquest espai.

 

Aquest passat diumenge 26 de juny ens visitava el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila. Amb ell, una delegació de representants municipals i de tècnics vam tenir la possibilitat de traslladar-li en quin estat es troba, ara per ara, la restauració de l’antic abocador del Garraf. Voldria aprofitar aquest espai per a agrair-li públicament la seva preocupació per un dels projectes mediambientals més importants dels que es desenvolupen al nostre territori.

Durant la visita del conseller va ser possible transmetre-li com de necessari és per al nostre municipi culminar aquests treballs i puc afirmar que es va mostrar degudament preocupat i implicat. Begues vol tancar aquesta ferida en el seu paisatge, de la mateixa manera que treballem per a assolir la restauració de l’antiga pedrera Montau II. Aconseguir-ho significarà de ben segur fer una passa endavant.

Un dels primers trets distintius de Begues és la seva proximitat a la natura, el seu entorn privilegiat. Fruit d’aquesta realitat ens hem desenvolupat i hem crescut com a població al llarg dels anys. Avui som el poble que som perquè ens trobem en el lloc en el que ens trobem, en una situació podríem dir que única pel que fa, per exemple, a la resta de municipis del Baix Llobregat.

Aquest és un valor que ens hem d’esforçar en preservar i que hem de treballar per tal que es mantingui el més inalterable possible. No tinc cap dubte que una immensa majoria de les persones que aquí vivim així ho volem i que aquests propers anys seran decisius en aquest sentit.