Des de l’Ajuntament continuem apostant per moderar la pressió fiscal tot i la càrrega que suposa també per a l’administració la pujada de preus i l’increment del cost de la vida

Tots els impostos municipals es mantindran l’any vinent als mateixos nivells que aquest 2022, així com les principals taxes de serveis, aquelles que tenen una incidència més directa en les butxaques de les famílies. Aquesta aposta per la congelació, suposa en aquesta ocasió un compromís encara més gran amb les economies familiars dels beguetans i de les beguetanes. L’actual conjuntura està castigant amb força els comptes de totes les llars amb uns increments de preus preocupants i des del consistori no volem generar una despesa extraordinària.

En tot cas, com deia, és un doble compromís perquè aquesta mateixa pujada de preus està suposant un important entrebanc per al dia a dia de les administracions. Tot i treballar amb uns comptes públics acurats i rigorosos, els sobrecostos excepcionals que han provocat la crisi de matèries primeres, la guerra a Ucraïna i, en última instància els problemes de subministrament energètic, també ens estan afectant. De la mateixa manera que passa amb el dia a dia de tantes llars beguetanes, també l’Ajuntament ha de tornar a fer números i a ajustar les seves despeses.

Afortunadament la feina estava feta amb anticipació. Sempre hem dit que a la base de la nostra gestió hem situat, com a fonaments, uns comptes públics sanejats i capaços d’assumir imprevistos. Aquesta situació sobrevinguda es pot afrontar amb totes les garanties. Suposarà en tot cas un nou esforç en la recerca i sol·licitud d’ajuts i subvencions supramunicipals i un treball encara més exhaustiu en la planificació i la gestió. Però els darrers anys hem encarat amb èxit altres situacions complexes com els danys provocats sobre les infraestructures pels fenòmens meteorològics extrems o la pandèmia i els seus efectes.

I el que crec que és més important: hem estat capaços de reaccionar amb suficient agilitat per oferir solucions a aquests problemes imprevisibles sense haver de renunciar als nostres compromisos amb la ciutadania. Us puc assegurar que, tot i l’entrebanc que suposa també per a nosaltres el creixement desmesurat dels preus, no renunciem a cap dels projectes que estem desenvolupant i que han de culminar en aquest mandat o en els pròxims anys.