La bona tasca de la Policia Local i la magnífica coordinació amb altres cossos policials fan de Begues un municipi segur per a tot la ciutadania.

La seguretat ciutadana és un dels eixos principals de l’acció municipal de l’Ajuntament de Begues. La tranquil·litat de saber que vivim en un municipi segur, tant per les persones com per les pertinences, és a la base de la meva preocupació per la ciutadania de Begues.

Aquesta mateixa setmana s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat, un espai en el qual l’Ajuntament i els cossos de seguretat i protecció analitzem les dades dels delictes de l’any passat i els resultats dels operatius endegats i marquem les línies a seguir per reforçar la seguretat al nostre terme municipal.

Després de la trobada puc dir amb orgull que Begues és un municipi segur gràcies a la gran tasca de la nostra Policia Local i de la magnífica coordinació amb altres cossos de seguretat com els Mossos d’Esquadra. Partint de la base que la seguretat completa i absoluta no existeix enlloc, podem afirmar amb plena satisfacció que la feina dels cossos policials han permès resoldre els principals problemes delictius detectats l’any passat.

Des de l’Ajuntament, no deixem d’invertir en formació, material i recursos per als agents de la Policia Local, així com en elements tecnològics que ens ajudin a millorar la seguretat, com les més càmeres de videovigilància amb lectura automàtica de matrícules i avís automàtic que tenim instal·lades arreu del poble.

A banda de la rellevància de la Policia Local en la prevenció i persecució dels delictes i en el foment de la bona convivència que gaudim el conjunt de veïns i de veïnes, m’agradaria també posar en relleu la implicació del Servei d’Emergències Mèdiques, equips de Protecció Civil, defensa forestal i, per descomptat dels Bombers Voluntaris: un cos de primer nivell, compromès amb el poble i indispensable no només en la defensa dels nostres boscos, sinó també a l’hora de prestar múltiples serveis  la ciutadania en matèria d’emergències, trànsit i cooperació amb els cossos de seguretat.

Igualment, voldria recordar com és d’important que prenguem part activament en la prevenció dels delictes, en notificar de seguida quan siguem testimonis d’accions incíviques o quan sospitem que s’està produint un delicte. A més, també podem prendre totes les mesures d’autoprotecció, per exemple a les nostres llars, que se’ns recomanen habitualment.

Perquè, entre tots i totes, fem de Begues un municipi cada cop més segur.