Aquest dissabte tothom està convidat a participar de la jornada solidària amb les persones afectades per l’explosió del carrer Major

 

El pas dels dies i de les setmanes ens podria portar a pensar que ja hem deixat enrere la nit del 26 de juliol. L’impacte que ens va provocar en un primer moment l’explosió del carrer Major s’ha esvaït en part. Però encara moltes persones, aquelles que més van perdre, viuen de manera quotidiana amb els efectes que va provocar la deflagració. Només hem de pensar en les vuit famílies que van perdre les seves propietats.

La commoció que va suposar per als veïns i veïnes dels afectats aquesta situació va provocar una reacció immediata de solidaritat que, afortunadament en aquest cas, tampoc ha desaparegut amb el temps. Demà dissabte tindrem l’exemple més clar i evident d’aquesta voluntat de donar suport als principals afectats per l’explosió amb la celebració de la jornada solidària que organitzen les campanyes Begues Suma i Begues Reacciona.

Desenes de voluntaris, les entitats i associacions i el teixit comercial han unit les seves forces i les seves ganes d’ajudar per oferir-nos una proposta que, des de les 11 del matí, aplegarà tot tipus d’activitats lúdiques i culturals al passeig de l’Església. No els hi podem fallar. Quina excusa millor que la solidaritat podem tenir per participar d’aquesta gran festa?

Poc després de que es registressin els fets que motiven la jornada de demà ja em sentia emocionada per les mostres de suport que tantes i tantes persones demostraven. Des de l’administració local hem continuat i continuarem, com és la nostra obligació, treballant per les persones afectades. Ja sigui posant-nos directament al seu servei o en la recerca d’ajuts d’altres administracions amb els que fer front a les seves pèrdues, tenim el compromís de seguir al seu costat. Però més enllà del seu Ajuntament, és un orgull comprovar com és tot el poble de Begues el que fa seu el problema i pensa “em podia haver passat a mi”.

Som una gran família i ha quedat ben clar que podem comptar amb la solidaritat dels que ens envolten per fer front a qualsevol adversitat.