Al retorn esglaonat de diversos serveis municipals, hem de sumar que aquest mes recuperarem els dos carrils de la carretera a Gavà

Probablement la nostra generació no hagi trobat mai a faltar de manera col·lectiva tant la normalitat com ho fem avui en dia. Però, a poc a poc, anem recuperant alguns dels aspectes de la nostra vida que havíem hagut de posposar per l’arribada de la pandèmia. L’inici del mes de juny ha vingut acompanyat del retrobament, tot i que amb restriccions, amb alguns serveis municipals com l’Oficina d’Atenció Ciutadana, el Registre Civil, la Biblioteca La Ginesta, el cementiri municipal i, a partir de la setmana vinent, la piscina.

Tal i com explicava la setmana passada és un procés que s’està duent a terme seguint de manera estricta un Pla de contingència que hem elaborat des de l’Ajuntament per tal que la desescalada tingui sempre com a primer objectiu la seguretat del personal municipal i de les persones que fan ús dels serveis. Com he reiterat al llarg d’aquests mesos, no creiem en una tornada a la normalitat que suposi posar en risc la vida i la salut dels nostres veïns i veïnes.

Voldria aprofitar aquesta reflexió per a tornar a fer-la extensiva a tots els beguetans i les beguetanes. Estem aconseguint augmentar la nostra mobilitat i les nostres interaccions socials, però és imprescindibles que mantinguem totes i cadascuna de les mesures de prevenció que s’aconsellen o que siguin obligatòries. L’arribada de la fase 2 del desconfinament no significa que haguem arribat al final del camí. Encara tenim molt per endavant, fins i tot quan podrem dir que hem assolit la “nova normalitat” no haurem vençut el coronavirus.

En aquest sentit m’agradaria insistir en que des de l’Ajuntament estem prenent i prendrem totes les accions necessàries per a assegurar que la irresponsabilitat d’uns pocs no posi en perill a molts altres. En aquest temps la Policia Local ha realitzat 2.151 identificacions de persones, 873 identificacions de vehicles i s’han tramitat 46 denúncies per incompliment de la normativa. I continuarem actuant, sigui quina sigui la fase en que estiguem, amb el mateix rigor.

A les dificultats pròpies del moment històric, hem hagut de sumar també altres dificultats particulars del nostre poble. Entre elles cal destacar els problemes en la mobilitat provocats per les fortes pluges del mes d’abril en dues vies com la carretera BV2041 a Gavà i en la pista de Torrelles. Pel que fa a la carretera aquesta setmana hem anunciat la propera execució dels treballs que ens permetran recuperar l’ús dels dos carrils.

Al llarg d’aquestes setmanes hem hagut de fer un esforç notable a tots els nivells per tal de poder fer front a una situació excepcional provocada per una meteorologia també excepcional. Personalment puc garantir que he posat tota la meva capacitat i he trucat de manera insistent a totes les portes necessàries per a agilitzar al màxim la resolució d’aquest problema. Estic convençuda que, donada la situació en la qual ens trobem i la magnitud de les obres, difícilment es podria haver solucionat d’una manera més àgil. Ha estat un treball complex en un moment difícil i crec que quedarà resolt de la millor manera.

Ens apropem d’aquesta manera a una vida més normal. Gaudim-la dins de les limitacions encara vigents.