Els majors de 65 anys ocupen una més important de la nostra societat, i així ho han de reflectir les polítiques que se’ls adrecen.

 

Aquest passat diumenge 10 de maig tenia lloc la XXX edició de la Festa de la Gent Gran de Begues, la primera que ha tingut lloc al teatre El Goula. Les tres dècades que han transcorregut des d’aquest primer homenatge de la població als nostres majors de 65 anys, els avis i les àvies de tothom, han estat molt significatius pel que fa a aquest col·lectiu. M’agradaria que, aprofitant l’ocasió, féssim una reflexió comuna al respecte.

En aquests últims trenta anys s’ha incrementat progressivament el nombre de gent gran fins a arribar a un punt, l’actual, en el que probablement no ens equivocaríem a l’afirmar que mai en la història del nostre municipi hem comptat amb tantes persones d’edat avançada. Aquest fet, a més de ser necessàriament un motiu d’orgull, també ha de ser un motiu de reflexió per a l’administració i per al conjunt de la població. Concretament hauríem de preguntar-nos si els serveis municipals es troben en consonància al pes adquirit per aquest segment.

Personalment considero que al llarg d’aquests mateixos trenta anys dels que parlàvem hem avançat. Però que encara ens queda camí per recórrer en l’aposta per un envelliment actiu que permeti eliminar totalment el prejudici de que fer-se gran és igual a deixar de sumar per al conjunt de la societat. Aquest passat diumenge va tornar a ser evident que a Begues comptem amb un col•lectiu de majors de 65 anys que té una empenta especial i ganes de continuar aportant a la seva població.

En ells trobem l’experiència, però també un entusiasme que és difícil de trobar en d’altres generacions. Possiblement les moltes dificultats que han hagut d’afrontar al llarg dels anys, els han fet més propensos a buscar la pròpia superació i l’alegria. Sigui quin sigui en tot cas el motiu, us puc garantir que compartir amb ells una estona és, veritablement, una autèntica injecció d’entusiasme.

Independentment de qui ocupi l’Ajuntament de Begues en la propera legislatura, no hi ha cap dubta en que aquesta gent gran és mereix ser una de les seves prioritats.