L’Ajuntament de Begues ha posat en marxa un procés participatiu per definir les polítiques municipals d’oci que afecten al jovent

 

El lleure dels nostres joves suposa una part essencial de la seva formació. Hem de ser conscients que el desenvolupament de la persona no està restringit únicament al que succeeix dins d’una aula perquè també es poden aprendre importants lliçons sobre solidaritat, hàbits saludables o cultura quan han acabat les classes. Tot i que algunes persones poden pensar que la diversió és una part intranscendent de la vida d’un adolescent, des de l’Ajuntament ens prenem aquest oci molt seriosament.

Al llarg dels darrers anys hem fet importants avenços en aquest sentit a través d’actuacions com la programació del Teatre El Goula, que malauradament ara es veu afectada per la crisi sanitària; les possibilitats que ofereix la Biblioteca La Ginesta; la posada en marxa del Carnet Jove Begues; les propostes del Punt Jove o la creació d’espais en els quals conviuen oci i esport com el Workout o el Skate Park. En poc temps hem ampliat de manera significativa les opcions que troba el jovent del poble per a dedicar el seu temps lliure.

Però volem anar més enllà i ho volem fer de la mà d’aquest col·lectiu. Lluny d’alguns tòpics, sabem que els joves i les joves del nostre poble són persones implicades i actives, amb inquietuds i voluntat de participació. Per aquest motiu hem posat en marxa un procés participatiu per conèixer en detall quines són les seves preferències i aspiracions. La idea és senzilla: volem que sigui el jovent el que estableixi les prioritats que ens hem de marcar des de l’Ajuntament per a donar suport al seu lleure.

Personalment veig en la inversió a favor del desenvolupament de ciutadans i ciutadanes una inversió en el futur immediat del poble. Mentre millor formats en valors i coneixements estiguin els adults del dia de demà, millors perspectives tenim per al nostre creixement com municipi i com a societat.

Per la meva banda només us puc garantir que tinc tota la confiança en que els nois i les noies del nostre poble en el seu conjunt ens han d’oferir un futur encara millor. No ho dubteu.