El 27 de gener es van lliurar al Teatre El Goula els segons Premis Ànima Beguetana, uns guardons que volen reconèixer la tasca de persones, entitats i col·lectius locals que ens fan sentir il·lusió i orgull de ser de Begues.

Som el millor poble del món, amb una identitat ben clara i un caràcter propi. I tenim la millor gent entre nosaltres, oberta al món, ambaixadores del municipi i, al mateix temps, fermes guardianes del nostre tarannà. És per això que, tot just fa una setmana, vam lliurar els Premis Ànima Beguetana 2023, uns guardons que volen reconèixer la tasca que persones i entitats que fan gala dels valors de Begues.

Va ser un vespre ple d’emocions, una nit en la qual ens vam sentir plens d’orgull de ser de Begues. Sobre l’escenari del Teatre El Goula van anar pujant persones i entitats a les quals només tinc paraules d’agraïment per la feina que desenvolupen, en alguns casos durant dècades, i sempre sobre una base ferma: l’amor per Begues i la seva gent.

És per això que vull agrair a les persones i entitats distingides en aquests segons Premis Ànima Beguetana, com el matrimoni format pel Manuel Villanueva i la Josefa Núñez, els quals han dedicat la vida als altres. Com l’Esplai Uraka o el Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Begues han fet per la formació de petits i joves. O pel servei impagable que la Rafaela Romagosa ha realitzat al capdavant d’Agrobegues, igual que la Mercè Guasch amb la casa de colònies Can Rigol o la Coral Montau i els centenars de beguetans i beguetanes que hi han passat al llarg dels més de quaranta anys de l’entitat.

I, per descomptat, al Jaume Petit, el Jaumet del Colmado, una persona amb una profunda implicació al poble, no només al capdavant d’aquell comerç sinó també com a encarregat del cementiri, membre del CF Begues, ànima de l’Aixopluc i ara de l’Espai Nou, entre tantes coses més de les que li estarem sempre en deute.

A tots i a totes, l’enhorabona i moltes gràcies per la il·lusió i per fer-nos sentir encara més orgullosos i orgulloses de ser de Begues.