Aquest diumenge bategem com a plaça U d’Octubre de 2017 l’espai situat davant del Centre Cívic El Roure

 

Fa poc més d’un any Catalunya vivia un dia que recordarem durant generacions. El nostre país va votar per tal de decidir, democràticament, quin volíem que fos el nostre futur. Va ser un acte mogut en primer lloc per una voluntat popular majoritària i recolzat, a més, per les institucions catalanes que hem escollit lliurement. En tot cas, la resposta de l’Estat va ser deixar de banda el terreny de la política i el diàleg per entrar, directament, en el de la repressió.

Un any més tard som molts que els que sentim per una banda l’orgull de veure com Catalunya va alçar la veu de manera pacífica per a expressar-se i, per una altra, no oblidem la ràbia que vam sentir en veure la manera en que se’ns va respondre. Són dos sentiments que no volem oblidar ja que, tots dos, ens esperonen avui en dia en les nostres reivindicacions i ens refermen en el nostre esperit profundament democràtic.

Per aquest motiu des de l’Ajuntament de Begues hem volgut batejar un espai públic amb el nom de plaça U d’Octubre de 2017. Volem que al nostre poble tinguem una plaça que compartirem tots i totes, que serà un lloc on tothom tindrà cabuda, com ho són totes les places de Begues, i que ens recordarà els fets de l’1 d’octubre de l’any passat. A partir de diumenge tindrem aquest espai.

Donarem el nom de passatge i plaça U d’Octubre de 2017 a l’espai situat davant del Centre Cívic El Roure i ho farem, a més, després de que hagi estat triat a través d’un procés de participació obert a tota la població. No podia de ser una altra manera tractant-se de retre homenatge a una data marcada per la insistència dels catalans i catalanes d’expressar la seva voluntat.

M’agradaria que tothom veiés aquest gest com el que és: un record permanent de que els valors democràtics i la llibertat d’expressió estan per sobre de qualsevol altra consideració. De la mateixa manera que vam fer amb l’11 de setembre, el poble català sap fer seves les adversitats, convertir-les en símbols i aprèn a no doblegar-se davant de les dificultats.