Cada cop són més els beguetans i les beguetanes que s’impliquen en l’ús d’energies renovables que promovem des de l’Ajuntament

Aquest estiu estem veient la cara més alarmant i preocupant dels efectes del canvi climàtic. Les altes temperatures i els incendis i la sequera ens tornen a recordar com és d’urgent que es prenguin les mesures oportunes per tal de frenar aquest procés que posa en perill el nostre planeta. Des de Begues ja fa temps que treballem en l’impuls a una transició energètica que ens permeti deixar de dependre, com ha passat fins al moment, de les fonts energètiques responsables dels gasos d’efecte hivernacle. Hem promogut els desplaçaments a peu o en bicicleta, hem creat una xarxa d’alimentació energètica dels equipaments amb biomassa, estem millorant i hem regulat l’ús dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics o, entre altres mesures més, hem establert una important bonificació de l’IBI per la instal·lació de plaques solars.

Precisament, aquesta última actuació ha rebut una notable resposta per part de la ciutadania assolint el centenar de sol·licituds per a beneficiar-se’n. Personalment, trobo aquest fet molt significatiu perquè, més enllà del benefici econòmic que suposa per a les persones que reben aquest ajut municipal, parla molt positivament de l’àmplia consciència que existeix entre la ciutadania a favor de les energies renovables.

És cert que la demanda ha estat tan alta que ha sobrepassat les previsions de l’ORGT, l’oficina de recaptació i gestió de tributs de la Diputació, que s’hauria d’encarregar de gestionar aquestes bonificacions. Precisament perquè aquest fet no sigui un fre, des de l’Ajuntament hem assumit aquesta tasca i hem reforçat els nostres serveis tècnics per gestionar directament les sol·licituds presentades i poder tramitar-les de forma àgil.

La transició energètica només és assumible des d’una àmplia perspectiva en la qual s’inclogui el màxim de persones possible. Perquè, més enllà del treball de les administracions, ha de ser la ciutadania en el seu conjunt la que participi adoptant els hàbits imprescindibles en el seu dia a dia que provoquin un canvi real. Aquest és un viatge del qual hem de prendre part tots i totes.

Pel que fa a l’Ajuntament de Begues, tal com hem demostrat àmpliament en els darrers anys, podeu comptar que continuarem fent tot el que estigui a les nostres mans per tal de donar solució al problema. Espero que tal com esteu demostrant, també cada cop siguin més els beguetans i beguetanes els que formin part d’aquesta solució.