A Begues ja hi ha uns nou quilòmetres de vies on la circulació de bicicletes o altres elements com els patinets elèctrics poden circular amb comoditat i seguretat.

Demà dissabte, 16 de setembre, a Begues se celebrarà l’acte central de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, un esdeveniment d’abast continental de foment d’una manera de moure’ns pels municipis menys contaminant i més respectuosa amb el medi ambient. A Begues ho farem amb una bicicletada que sortirà a les 17.30 h des del passeig de l’Església, amenitzada pel narrador Jeep Gasulla.

Al passeig de l’Església també trobareu un estand amb totes aquelles accions que fem des de l’Ajuntament per promoure la mobilitat sostenible i segura. A Begues ja fa temps que treballem per impulsar aquest tipus de mobilitat, especialment de dues formes: estimulant l’ús dels vehicles elèctrics i ampliant la xarxa de vies ciclables.

En el primer cas, no només disposem d’una àmplia flota de vehicles elèctrics municipals (formada per furgonetes, cotxes, motos i bicis), sinó que també hem renovat, ampliat i millorat els carregadors elèctrics de la plaça de l’Ajuntament i de l’Ateneu, amb bonificacions per als beguetans i beguetanes que se sumen als beneficis fiscals que oferim en l’impost de circulació per als vehicles elèctrics, els híbrids i els no contaminants.

Pel que fa a la xarxa ciclable, a Begues ja hi ha uns nou quilòmetres de vies on la circulació de bicicletes o altres elements com els patinets elèctrics poden circular amb comoditat i seguretat. Es tracta no només de carrils bici, sinó també de ciclocarrers, vies pacificades i camins verds. A l’estand de demà al passeig de l’Església trobareu un mapa amb totes aquestes vies.

Com podeu comprovar, doncs, l’aposta de Begues per la mobilitat sostenible és decidida i ferma. No tan sols pels indubtables efectes mediambientals que té el fet de reduir l’ús dels transports impulsats per combustibles fòssils, sinó també pels beneficis en la salut de les persones que es desplacen en bicicleta o a peu. Perquè, cal tenir-ho en compte, Begues és un municipi privilegiat per passejar, no només pels seus encants paisatgístics, sinó també per ser majoritàriament planer.

En definitiva, fem entre tots i totes un municipi més respectuós amb el nostre entorn natural, tot promovent una manera de moure’ns més sostenible i segura!