Dono continuïtat a la reflexió iniciada la setmana passada sobre les properes eleccions exposant per què considero que Begues ha d’optar per la via independentista

 

De la mateixa manera que la setmana passada animava a tothom, fos quina fos la seva postura, a participar aquest proper 27 de setembre de les eleccions amb caràcter plebiscitari que tindran lloc a Catalunya, voldria també exposar quins han estat els motius que han portat a l’Ajuntament de Begues a situar-se al costat de la via independentista. En el meu anterior text ja manifestava que aquest és el sentiment majoritari a la nostra població, com quedava palès quan a la consulta del 9N més de 2.000 persones apostaven pel Sí-Sí.

Però si aquesta voluntat majoritària no fos prou, si no bastés amb el sentiment, també tenim l’impuls de la raó.

La dura crisi econòmica que encara patim ha posat de manifest les febleses d’un sistema i de les relacions mantingudes amb Espanya fins a un punt que podem considerar insostenible. Els ajuntament en sabem bé d’aquests problemes. Com a la unitat més petita del territori que som, i com a l’administració més propera, hem pogut constatar la manca d’interès de l’estat pels problemes diaris i quotidians que patim. De fet ha estat i és habitual que se’ns posin problemes administratius o que se’ns exigeixi un control del dèficit que cap altra administració assumeix.

Més enllà dels problemes que patim com a ajuntament tampoc no podem deixar de banda els que pateixen per aquesta relació descompensada entre Catalunya i Espanya les persones que viuen a Begues i a la resta de poblacions catalanes. La impossibilitat de tenir accés als propis recursos que generem ens ha portat a patir la crisi econòmica i els problemes socials que se n’han derivat amb major duresa. A més, els recursos i serveis que Madrid ha posat al nostre abast mai han estat a l’alçada de les nostres necessitats. Difícilment algú podria argumentar que ens hagués anat pitjor sense dependre d’Espanya.

Per aquests motius, i com a institució que està obligada a defensar els interessos dels nostres veïns i veïnes, l’Ajuntament de Begues no pot fer una altra cosa que no sigui donar suport al procés sobiranista. És una qüestió de sentiment i de lògica.