Aquest proper dilluns comencen uns treballs fonamentals per millorar la mobilitat a la nostra vila

 

Després d’un llarg treball de planificació, d’exposar la proposta als veïns i veïnes que es veuran més directament afectats i d’escoltar les seves consideracions, aquest proper dilluns es posen en marxa les obres del Camí Ral. Serà un projecte de grans dimensions que es perllongarà en tres fases durant 15 mesos però que ens permetrà guanyar més espai per als vianants, per a les persones. L’ambició de la proposta provocava que el seu desenvolupament fes necessària la participació de la Diputació de Barcelona que aportarà amb 1.650.000 euros el 70% del cost de l’obra. No puc més que tornar a agrair novament des d’aquí la implicació d’aquest ens sense el qual no podríem tirar endavant el projecte. Ha estat necessari molt treball de despatx i moltes hores de reunió, però un cop més l’empenta i l’ambició per continuar fent avançar Begues ha donat fruït.

Voldria aprofitar aquest primer moment de les obres per tal de demanar a totes les persones que es trobaran amb els inconvenients propis d’una actuació d’aquest volum, paciència i comprensió. La planificació dels treballs s’ha realitzat tenint en compta les vostres necessitats i incorporant les mesures que facin possible que els problemes siguin els mínims. M’agradaria convidar-vos a pensar en com serà el Camí Ral d’aquí a 15 mesos aproximadament. Un cop enllestida l’actuació haurem pacificat de manera notable el trànsit a la zona, disposarem de carril bici, de voreres més adequades per al passeig, es canalitzaran els serveis com la fibra òptica i el gas, tindrem al nostre servei un millor enllumenat que, a més, gràcies a la tecnologia LED serà més eficient…

És precisament en aquest sentit que volem caminar en el disseny dels nostres carrers i espais públics principals. Sense anar més lluny en les darreres setmanes també es duia a terme una àmplia actuació de millora de l’accessibilitat que se centrava en 16 punts concrets de les nostres voreres per tal de fer-les accessibles a les persones amb problemes de mobilitat. Així es creaven rampes i vorades per fer més senzill accedir-hi amb cadires de rodes o cotxets, per exemple.

D’alguna manera pretenem que els espais públics, que els carrers, que les voreres, estiguin fets a la mesura de les persones. Sabem que Begues és un municipi fantàstic i és a peu de carrer quan més el podem gaudir.