Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Una reflexió sobre la nostra gent jove

El temps de lleure i a què el dedica aquest col·lectiu és i ha de ser un tema fonamental de l’acció municipal.

Quin tipus de lleure volem per als nostres joves? De quina manera esperem que gaudeixin del temps d’oci? Aquestes són preguntes que prenen actualitat en un moment com aquest en el que finalitza el curs escolar, però és una reflexió especialment necessària davant dels incidents registrats el passat 13 de juny. Aquella nit un nombrós grup de joves que s’havia convocat a través de les xarxes socials va forçar l’entrada a un equipament esportiu on hi van celebrar una festa. Un cop desallotjats per la policia local es van produir diversos actes d’incivisme i de vandalisme a diferents punts del municipi.

Des de l’Ajuntament de Begues ens prenem molt seriosament la qüestió. Per una banda perquè afecta a nombroses persones del poble i a bens públics. Però també perquè ens sentim en part responsables dels que seran en un futur no tan llunyà els beguetans i les beguetanes adults.

Per aquest motiu ahir a la tarda participava d’una trobada amb els pares i mares dels joves del municipi als que convocàvem per a tractar sobre aquest fet puntual des d’una perspectiva positiva i dialogant. El consum d’alcohol i de drogues o les actituds violentes són qüestions que volem treballar com a societat. Les famílies han de tenir cura d’una part important de l’educació, però també els centres educatius, les administracions o els propis veïns tenim la capacitat de ser influents. Si més no, aquesta és la visió que tenim des de l’equip de govern i ens comprometem a treballar des de les nostres responsabilitats per tal d’evitar que es tornin a produir incidents similars.

Precisament al llarg d’aquests dies he tingut l’oportunitat d’apropar-me a una de les principals alternatives que podem oferir als estils de vida i als hàbits poc saludables com és l’esport. Darrerament han posat punt i final a la temporada els clubs esportius de gimnàstica rítmica, de futbol o de patinatge. Voldria aprofitar aquest fet per a agrair públicament la feina que duen a terme aquests clubs i a les persones que en formen part. Gràcies a ells disposem d’una alternativa saludable per al lleure del nostre jovent. Allà troben una escola de valors com el treball en equip o l’esforç personal que difícilment es pot estudiar en un entorn millor.

La gent jove és un bé fonamental per al creixement i el desenvolupament d’un poble. En som conscients i estem segurs que sabrem vetllar per ells.
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el seg√ľent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
tapatast (2) ¬∑ gent gran (17) ¬∑ patrimoni (21) ¬∑ lleure (31) ¬∑ parellada (1) ¬∑ 2017 (3) ¬∑ refugiats (1) ¬∑ seguretat (14) ¬∑ yu (1) ¬∑ petit casal (1) ¬∑ serveis (27) ¬∑ 2016 (1) ¬∑ 2019 (10) ¬∑ medi ambient (28) ¬∑ entitats (28) ¬∑ 902 (4) ¬∑ transpar√®ncia (18) ¬∑ LOEPSF (2) ¬∑ Bruguers (1) ¬∑ llei (3) ¬∑ patrimoni; (9) ¬∑ ensenyament (7) ¬∑ 9N (5) ¬∑ carnestoltes (2) ¬∑ equipaments (12) ¬∑ centre de dia (2) ¬∑ ocupaci√≥ (4) ¬∑ habitatge (2) ¬∑ comer√ß (13) ¬∑ biblioteca (6) ¬∑ coronavirus (31) ¬∑ felicitaci√≥ (2) ¬∑ finan√ßament (2) ¬∑ Erampruny√† (1) ¬∑ subvencions (5) ¬∑ civisme (8) ¬∑ alcohol (1) ¬∑ parlament (3) ¬∑ pobresa energ√®tica (2) ¬∑ tecnologia (7) ¬∑ patrimoni; (22) ¬∑ catalunya (26) ¬∑ dona (12) ¬∑ sanitat (5) ¬∑ ermita (3) ¬∑ policia local (7) ¬∑ infants (6) ¬∑ reflexions (289) ¬∑ AMI (5) ¬∑ alcaldia (16) ¬∑ centre c√≠vic (9) ¬∑ parc metropolit√† (2) ¬∑ aplec (1) ¬∑ consulta (11) ¬∑ 25N (4) ¬∑ parc del garraf (7) ¬∑  (306) ¬∑ telecomunicacions (2) ¬∑ eleccions (10) ¬∑ Nadal (10) ¬∑ pressupostos (16) ¬∑ empresa (2) ¬∑ abocador (4) ¬∑ festa major (11) ¬∑ cinema (1) ¬∑ esport (13) ¬∑ salut (3) ¬∑ carretera (2) ¬∑ pobresa energ√®tica, (1) ¬∑ cultura (39) ¬∑ hospital (1) ¬∑ fam√≠lia (8) ¬∑ LRSAL (4) ¬∑ AMB (7) ¬∑ ordenances (2) ¬∑ alta tensi√≥ (4) ¬∑ participaci√≥, (1) ¬∑ mobilitat (10) ¬∑ pedrera (4) ¬∑ sostenibilitat (8) ¬∑ pagesia (2) ¬∑ reflexions (5) ¬∑ joventut (14) ¬∑ cam√≠ ral (9) ¬∑ solidaritat (15) ¬∑ diputaci√≥ de barcelona (4) ¬∑ participaci√≥ (35) ¬∑ desnonaments (1) ¬∑ 2014 (2) ¬∑ 2018 (4) ¬∑ OAC (1) ¬∑ explosi√≥ (1)