ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Posem la Cova de Can Sadurní allà on es mereix

Avui divendres presentem les darreres troballes realitzades a la cova i el projecte del Parc Prehistòric de la Cova de Can Sadurní de Begues

Vivim en un espai privilegiat, ja ho sabem tots els beguetans i beguetanes. Però potser del que no som prou conscients és que aquest ha estat un indret únic des de, com a mínim, fa 11.000 anys. La ubicació del nostre terme municipal l’ha fet al llarg de la història un emplaçament estratègic i ens ha permès, gràcies a aquesta circumstància, comptar amb un patrimoni històric i cultural valuosíssim.

La Cova de Can Sadurní i el seu jaciment són un element cabdal per a entendre no només la nostra història particular, sinó també per a aprendre i conèixer millor la nostra evolució com a espècie. Periòdicament es descobreixen allà noves troballes que ens ajuden a entendre’ns millor i a explicar-nos millor on érem i com hem arribat a ser qui som avui.

Tot aquest magnífic capital cultural ha estat sempre una prioritat per al municipi i per al seu Ajuntament. Però ara volem anar encara una passa més enllà amb la creació d’un centre per a la recepció de visitants, adequant els accessos i establint diverses actuacions per a promoure el coneixement i la promoció de la cova més enllà de la nostra pròpia població. Avui mateix explicarem aquest projecte del Parc Prehistòric de la Cova de Can Sadurní de Begues en un acte en el qual també podrem conèixer els darrers descobriments realitzats pel Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG) en les excavacions en continuïtat que s’hi duen a terme.

Us vull convidar a tots els veïns i veïnes del municipi a interessar-vos per la cova i per tot el que ens ofereix i ens ha d’oferir encara. Penseu que aquest espai únic és també de tots vosaltres. Tenim molts motius per a sentir-nos orgullosos de ser de Begues i la Cova de Can Sadurní és, sens dubte, un dels més importants.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
abocador (4) · cultura (39) · 902 (4) · reflexions (5) · LOEPSF (2) · tecnologia (7) · parc del garraf (7) · reflexions (289) · refugiats (1) · ordenances (2) · aplec (1) · eleccions (10) · equipaments (12) · policia local (7) · parlament (3) · esport (11) · civisme (8) · Nadal (10) · pedrera (4) · patrimoni; (9) · hospital (1) · serveis (27) · llei (3) · festa major (11) · LRSAL (4) · AMI (5) · dona (12) · sanitat (5) · participació (35) · 9N (5) · Bruguers (1) · mobilitat (10) · parellada (1) · parc metropolità (2) · 25N (4) · explosió (1) · ocupació (4) · centre de dia (2) · patrimoni; (22) · habitatge (2) · seguretat (14) · empresa (2) · coronavirus (31) · centre cívic (9) · entitats (28) · desnonaments (1) · yu (1) · catalunya (26) · joventut (14) · consulta (11) · 2014 (2) · felicitació (2) · biblioteca (6) · alta tensió (4) · solidaritat (15) · pobresa energètica (2) · Eramprunyà (1) · pagesia (2) · pressupostos (16) · 2018 (4) · 2017 (3) · ensenyament (7) · subvencions (5) · medi ambient (28) · alcaldia (16) · alcohol (1) · diputació de barcelona (4) · gent gran (17) · carnestoltes (2) · AMB (7) · camí ral (9) · sostenibilitat (8) · tapatast (2) · salut (3) · participació, (1) · ermita (3) · transparència (18) · família (8) · cinema (1) · patrimoni (21) ·  (304) · petit casal (1) · pobresa energètica, (1) · lleure (31) · 2019 (10) · infants (6) · carretera (2) · telecomunicacions (2) · comerç (13) · OAC (1) · 2016 (1) · finançament (2)