ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Subratllem la importància del nostre patrimoni històric

La Cova de Can Sadurní és protagonista d’un dels principals projectes en els quals treballem per a aquest mandat

Al llarg dels darrers anys estem realitzant un esforç des de l’Ajuntament de Begues per tal de posar de rellevància aquells trets que fan del nostre un municipi únic i diferent. En primer lloc perquè aquestes diferències respecte a altres poblacions són les que ens donen una personalitat i uns atractius propis. Però també perquè són una font d’orgull i ens ajuden a promoure encara més el sentiment de pertinença i d’estima dels beguetans i les beguetanes.

Un dels aspectes en els quals hem insistit, i en el qual aspirem a marcar una diferència en aquests anys, és en la promoció del nostre patrimoni històric i cultural. Comptem amb la nostra situació al massís del Garraf, amb la presència de la Cova de Can Sadurní o amb nombroses edificacions destacables, entre altres elements, per tal de poder reclamar un espai propi de reconeixement.

En aquest sentit vull destacar com al llarg de les darreres setmanes hem pogut recuperar activitats tan importants com la ruta del Ferret i les visites a la Cova de Can Sadurní, dues propostes que podem desenvolupar gràcies al Col·lectiu per la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG). A més, el passat mes de juny acollíem la presentació virtual del llibre La geologia i la mineria al Baix Llobregat editat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, en el qual participa amb un article el president del CIPAG, Manel Edo.

Precisament la Cova de Can Sadurní és protagonista d’un dels principals projectes que posem en marxa en aquest mandat. En concret estem treballant en el desenvolupament d’un centre de recepció de visitants i en l’adequació d'accessos al jaciment arqueològic, amb el suport dels fons FEDER. La idea de fons és la mateixa amb la qual iniciava aquest text: posar en relleu i subratllar la importància del nostre patrimoni. Volem que la cova llueixi amb tot l’esplendor que mereix un espai tan significatiu com aquest.

Vull aprofitar aquest espai per a convidar-vos a sentir l’orgull per tot el que ens diferencia com a municipi i que ens fa especials. Encara que siguin per a nosaltres qüestions quotidianes mirem el nostre patrimoni com si fos la primera vegada que ens hi fixem i gaudim de tot el que ens ofereix.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
ermita (3) · alcohol (1) · entitats (27) · família (7) · empresa (2) · Nadal (10) · cultura (39) · eleccions (10) · desnonaments (1) · reflexions (4) · salut (3) · patrimoni; (9) · parlament (3) · coronavirus (31) · alta tensió (4) · 9N (5) · tecnologia (6) · ocupació (4) · 902 (2) · festa major (11) · policia local (7) · refugiats (1) · 2016 (1) · 2017 (3) · Eramprunyà (1) · pobresa energètica, (1) · seguretat (13) · civisme (8) · AMB (7) · centre de dia (2) · mobilitat (8) · hospital (1) ·  (287) · carretera (2) · centre cívic (9) · medi ambient (25) · catalunya (26) · ordenances (2) · dona (11) · patrimoni (20) · petit casal (1) · carnestoltes (1) · finançament (2) · LOEPSF (2) · parellada (1) · pressupostos (14) · consulta (11) · cinema (1) · llei (3) · reflexions (289) · ensenyament (6) · transparència (16) · Bruguers (1) · solidaritat (13) · sostenibilitat (8) · telecomunicacions (2) · felicitació (2) · gent gran (17) · infants (5) · parc del garraf (7) · participació, (1) · AMI (5) · parc metropolità (2) · 2019 (10) · tapatast (2) · 2018 (4) · 2014 (2) · esport (11) · aplec (1) · habitatge (2) · abocador (4) · lleure (31) · equipaments (12) · subvencions (5) · joventut (13) · explosió (1) · pedrera (4) · sanitat (5) · camí ral (9) · comerç (12) · patrimoni; (22) · biblioteca (6) · yu (1) · serveis (27) · participació (32) · 25N (4) · LRSAL (4) · pobresa energètica (2) · alcaldia (16) · OAC (1) · pagesia (2) · diputació de barcelona (4)