ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Una lluita continuada contra els incendis forestals

Més enllà de la temporada d’estiu, a Begues fem un treball al llarg de tot l’any per tal de preservar del foc el nostre entorn natural

Una part important del patrimoni de Begues és el nostre paisatge. La nostra situació privilegiada com a municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona situat al mig de la natura és un dels nostres principals actius. Una part important de qui som i de la qualitat de vida de la qual gaudim està en els nostres boscos. Per això entenem que és fonamental que fem tot el que estigui a les nostres mans per tal de garantir el seu futur. Malauradament molts i moltes recordem encara els estralls que van provocar els grans incendis del 1982 i del 1994. Són imatges que hem de fer tot el possible per tal que no es tornin a reproduir.

Per a l’Ajuntament és una prioritat evitar els incendis i aquesta és una tasca que assumim al llarg de tot l’any, no només quan comencen a pujar les temperatures. És per això que comptem amb el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals, que fa poc ha estat actualitzat per al període 2021 al 2026, a través del qual es marquen actuacions com el manteniment de la xarxa bàsica de prevenció d'incendis forestals. Sense anar més lluny aquest passat mes de desembre tenien lloc les darreres actuacions de desbrossada i de manteniment del ferm en aquests camins per a facilitar l’accés en cas d’emergència de bombers i altres cossos de seguretat. A més hem de sumar altres actuacions que també han de millorar els desplaçaments com l’arranjament per part de la Diputació de Barcelona del camí a la Plana Novella o els de la pista que ens uneix amb Torrelles.

Però, més enllà de preveure possibles emergències, també tenim cura del bosc de manera sostenible. Projectes com el de silvopastura amb el ramat municipal o el d’aprofitament de la biomassa per al funcionament de calderes que abasteixen a equipaments públics ens permeten mantenir en tot moment les franges de seguretat i tenir un control sobre les zones boscoses.

Tot i que en els mesos que vindran haurem de tenir una especial cura, des de Begues tenim molt clar que la preservació de la natura és una feina que hem de dur a terme al llarg dels 365 dies de l’any. Hem d’evitar que aparegui el foc als nostres boscos, però si es dona aquesta circumstància, hem de tenir totes les garanties que els seus efectes seran els mínims sobre les persones, sobre les seves propietats i sobre el nostre paisatge.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
biblioteca (6)  catalunya (25)  carretera (2)  salut (3)  coronavirus (31)  patrimoni (19)  policia local (7)   (281)  dona (11)  sanitat (5)  diputaci de barcelona (4)  patrimoni; (22)  solidaritat (13)  ocupaci (4)  lleure (31)  subvencions (5)  2017 (3)  felicitaci (2)  Bruguers (1)  2014 (2)  equipaments (12)  reflexions (288)  2019 (10)  parlament (3)  2018 (4)  participaci (32)  famlia (7)  empresa (2)  AMB (7)  mobilitat (8)  25N (3)  reflexions (4)  tapatast (2)  cinema (1)  infants (4)  pedrera (4)  ensenyament (6)  parc del garraf (7)  centre cvic (9)  2016 (1)  Nadal (10)  LOEPSF (2)  ermita (3)  telecomunicacions (2)  OAC (1)  parc metropolit (2)  comer (12)  civisme (8)  Erampruny (1)  habitatge (2)  parellada (1)  festa major (11)  LRSAL (4)  patrimoni; (9)  ordenances (2)  cultura (38)  desnonaments (1)  carnestoltes (1)  seguretat (13)  alta tensi (4)  llei (3)  finanament (2)  medi ambient (25)  alcaldia (16)  pagesia (2)  9N (5)  gent gran (17)  hospital (1)  tecnologia (6)  aplec (1)  refugiats (1)  AMI (5)  alcohol (1)  yu (1)  transparncia (16)  entitats (26)  explosi (1)  serveis (27)  eleccions (10)  participaci, (1)  esport (11)  consulta (11)  pressupostos (14)  pobresa energtica (2)  abocador (4)  902 (2)  petit casal (1)  cam ral (9)  sostenibilitat (8)  joventut (12)  pobresa energtica, (1)  centre de dia (2)